Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De muziek uit Bridgerton: zo luister je naar je favoriete Netflix-serie

Series | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

In het spraakmakende kostuumdrama Bridgerton wordt losjes omgesprongen met de historische feiten. Zo kan het dat je in de Netflix-serie nummers van Ariana Grande en Billie Eilish voorbij hoort komen.

Veel van de muziek die je in Bridgerton hoort wordt gespeeld door een strijkkwartet, zoals in de periode gebruikelijk was. Alleen is de muziek duidelijk afkomstig uit onze tijd, met bekende hits als 'In my blood' van Shawn Mendes en 'Girls like you' van Maroon 5. Voor de serie werden de nummers uitgevoerd door The Vitamin String Quartet, een project met wisselende musici die covers van bekende muziek uitvoeren in arrangementen voor strijkkwartet.

Playlist

Wil je nog eens rustig luisteren naar de 'klassieke' uitvoeringen van de moderne hits in Bridgerton, dan is daarvoor een handige Spotify-playlist.

Trucje

Bridgerton is niet de eerste serie die dit kunstje uithaalt. Zo was er in de westernsetting van Westworld ook veel moderne muziek te horen. Daar werd het trucje niet uitgehaald door een strijkkwartet, maar door een pianola. Ook daar is een Spotify-playlist van, met zowel de originelen als de covers.

Lees ook: Seksscènes Bridgerton massaal op pornosites

Bridgerton

drama | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie