Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Stem nu!

Nomineer jouw favoriete filmquote!

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Netflix geeft een kijkje in het atelier van Bridgerton

Series | 3 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Alleen al de kostuums zijn voldoende reden om de Netflix-serie Bridgerton te verslinden. Een speciale video geeft een kijkje in de keuken van de kostuumontwerpers.

De jurken en pakken in Bridgerton zijn klassiek, maar toch ook weer niet. Het leverde kritiek op van kijkers die hadden gehoopt op een historisch correcte weergave van de periode, maar de fans smullen ervan.

Ellen Mirojnick

Alle lof dus voor kostuumontwerper Ellen Mirojnick. De 71-jarige Mirojnick heeft al een lange staat van dienst in Hollywood, en werkte onder meer voor de Paul Verhoeven-films Basic instinct, Showgirls en Starship troopers. Meer recentelijk ontwierp ze de outfits voor de uitbundige musical The greatest showman.

Ellen Mirojnick bij enkele van haar eerdere ontwerpen

Video

Netflix maakte voor de fans een speciale video over het kostuumontwerp in Bridgerton. Hierin komt onder andere actrice Bessie Carter aan het woord, die in de serie de rol van Prudence Featherington speelt.

Carter legt uit hoe Ellen Mirojnick bij het ontwerpen van de kostuums te werk ging. Ze begon met de 'echte' kostuums uit de periode, afkomstig van schilderijen. Daarna maakte ze daar een hedendaagse 'high fashion'-versie van, om die vervolgens te overgieten met een 'Shonda'-sausje.

Lees ook: Seksscènes Bridgerton massaal op pornosites

Shonda

Daarmee doelt ze op Shonda Rhimes, de producente van Bridgerton, die haar duidelijke stempel op de serie drukte. Verder zie je in de video Claudia Jessie (Eloise Bridgerton), Nicola Coughlan (Penelope Featherington) en Golda Rosheuvel (koningin Charlotte), die vertellen over het kleurgebruik en het enorme aantal handgemaakte jurken dat in de serie voorbij komt.

Bridgerton

drama | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie