Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Geen paniek: de opnames van de Netflix-serie Bridgerton gaan weer door

Series | 3 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Je kunt weer ademhalen. Twee weken nadat de opnames van Bridgerton moesten worden stilgelegd door coronagevallen op de set, is de productie hervat. Netflix doet er alles aan om verdere vertraging te voorkomen.

Momenteel werkt Netflix in Engeland aan de opnames voor nieuwe afleveringen van Bridgerton, het pikante kostuumdrama dat eind vorig jaar een verrassend groot succes werd voor de streamingdienst. Logisch dus dat Netflix dit snel wil opvolgen met een tweede seizoen. De productie moest echter twee keer worden stilgelegd omdat mensen op of rond de set met corona besmet bleken te zijn.

Verplicht bewijs

Twee weken na de laatste paniek is de productie van Bridgerton weer hervat, meldt showrunner Chris Van Dusen vandaag. Achter de schermen heeft men niet stilgezeten, want de eerste paar afleveringen zijn zelfs al gemonteerd. Netflix heeft niet bekendgemaakt of het in de besmettingsgevallen ging om acteurs of om personeel op de set. Om een einde te maken aan vertraging door coronabesmettingen op de set voerde Netflix in de VS een verplicht vaccinatiebewijs in voor mensen op de set.

De cast van Bridgerton vóór de anderhalve meter-regel

"I have their backs"

President Joe Biden heeft laten weten dat hij er volledig achter staat als bedrijven als Netflix, Disney en Fox zulke maatregelen treffen. In de VS en daarbuiten worden de laatste weken veel tv- en filmproducties getroffen door corona-uitbraken. Het leidt tot kostbare vertragingen, maar natuurlijk ook tot teleurstelling bij fans die zitten te springen om nieuwe afleveringen van hun favoriete series.