Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Bridgerton seizoen 2 staat nu op Netflix!

Series | 1 jaar geleden | Irma Tomas

©
Foto: Bridgerton
©
Foto: Bridgerton

De serie Bridgerton is een van de grootste successen voor Netflix. De hele wereld wachtte op het vervolg en dat staat nu klaar voor je! Lees alles over het tweede seizoen.

Het eerste seizoen draaide bijna volledig om het liefdesverhaal van Daphne Bridgerton en de Duke of Hastings. Zij waren aan het einde van de eerste reeks getrouwd, gelukkig en kregen een baby op de koop toe. Dat verhaal is voorlopig afgerond. 

Wat gebeurt er in seizoen 2?

In het tweede seizoen is het de beurt aan de oudste Bridgerton-telg, Anthony (Jonathan Bailey), die in het eerste seizoen een potje maakte van zijn liefdesleven. Hij wilde eigenlijk vrijgezel blijven maar liep ook als een hondje achter een knappe operazangeres aan die zo laag op de sociale ladder stond dat een huwelijk niet mogelijk was. 

Kate Sharma

We weten al dat hij in het vervolg van Bridgerton zijn oog laat vallen op Kate Sharma. In de boeken van Julia Quinn wordt zij beschreven als een vastberaden type met een eigen wil. Ze wordt ook beschreven als niet heel knap, niet heel slank en gewoontjes. Allemaal typeringen die totaal niet passen bij actrice Simone Ashley, die Kate gaat spelen. 

Edwina

Het eerste plan van Anthony is om de zus van Kate, Edwina een huwelijksaanzoek te doen. Maar Kate heeft het vermoeden dat de aandacht van Anthony voor haar zus niet helemaal oprecht is (daar heeft ze gelijk in). Daarom probeert ze hem te dwarsbomen. En dan wordt Anthony alsnog verliefd. De liefde is wederzijds, zeker wanneer Anthony als ware hij Mr. Darcy in Pride and Prejudice, met nat overhemd het water uit komt lopen. 

Penelope Featherington

Seizoen 1 liet nog meer vragen open. De kijkers weten nu wie Lady Whistledown is, maar blijft haar identiteit in de serie geheim? Hoe moet het verder met Penelope en haar zussen nu Lord Featherington is overleden? Zal Penelope haar liefde betuigen aan Colin Bridgerton? En zal Eloise Bridgerton zich (ondanks haar aversie) op de huwelijksmarkt begeven? 

Komen alle acteurs terug?

Dat zit er dik in. Maar omdat de focus in het tweede seizoen niet meer op Daphne (Phoebe Dynevor) en Simon Basset (Regé-Jean Page) ligt, komt de Duke of Hastings helaas niet terug

Lees ook: Wie is wie in Bridgerton?

Hoeveel seizoenen van Bridgerton komen er?

Het is de bedoeling om acht seizoenen te maken, net zoveel als er boeken bestaan over de familie Bridgerton. Ieder seizoen gaat over een van de acht Bridgerton-broers en zussen. Daarvoor moet de serie natuurlijk wel succesvol blijven, maar daarover hoeven we voorlopig niet te twijfelen. Netflix maakte eind januari bekend dat in 1 maand tijd 82 miljoen mensen naar de serie hadden gekeken. 

Eind april maakte Netflix bekend dat er op zeker een derde en vierde seizoen aankomen.