Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Netflix geeft Borgen na acht jaar een nieuw seizoen

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Acht jaar na het derde seizoen van Borgen blaast Netflix de Deense politieke dramaserie nieuw leven in. Vandaag werd er meer bekend over de acteurs.

Het Deense Borgen verscheen in 2010 bij de Deense omroep DR en werd direct een internationaal succes. Samen met The killing en The bridge zorgde de serie ervoor dat Scandinavische tv-series een wereldwijd publiek kregen.

Politiek

Borgen speelt zich af in het hart van de Deense landspolitiek, en combineert machtsspelletjes met persoonlijk drama, privérelaties, en huiselijke beslommeringen. De levensechte personages dragen zeker bij aan de populariteit. Daarnaast viel het de Deense kijkers op dat Borgen de actuele politieke ontwikkelingen akelig goed wist te voorspellen. 

Sidse Babett Knudsen in Borgen

Comeback

Na drie seizoenen viel in 2013 het doek voor Borgen - volgens veel fans op het hoogtepunt van de serie. Sinds een tijdje is bedenker Adam Price echter in gesprek met Netflix over een nieuw seizoen, dat in 2022 op de streamingdienst moet verschijnen. Hoofdrolspelers Sidse Babett Knudsen en Birgitte Hjort Sørensen zullen terugkeren als premier Birgitte Nyborg en journalist Katrine Fonsmark.

Acteurs

Daarnaast werd vandaag een groot deel van de rest van de cast bekend. Daar zitten diverse namen tussen die de fans van Scandinavische series bekend zullen voorkomen. Zo treden Mikkel Boe Følsgaard en Lucas Lynggaard Tønnesen uit het sf-drama The rain, dat ook op Netflix te zien is, toe tot de cast van Borgen.

Mikkel Boe Følsgaard (l) en Lucas Lynggaard Tønnesen (r) in The rain

Ook Johanne Louise Schmidt (DNA) en Peter Zandersen (Dicte) zijn in seizoen vier van de partij. Verder keren er zo'n vijftien acteurs uit de eerdere seizoenen terug in Borgen, onder wie Søren Malling als Torben Friis, Mikael Birkkjaer als Philip Christensen en Lisbeth Wulff als Pia Munk.

Eerdere seizoenen

De drie eerdere seizoenen van Borgen zijn sinds vorig jaar te zien op Netflix. Daar kun je alle dertig afleveringen van de serie streamen.

Borgen

drama | serie | 2012

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie

Dit artikel ging over

Klik op de titels om deze direct te kunnen kijken