Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Eindelijk een releasedatum voor Borgen seizoen 4 op Netflix

Series | 1 jaar geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Het vierde seizoen van de Deense serie Borgen werd al een tijdje aangekondigd, maar nu heeft Netflix ook eindelijk een datum doorgegeven.

Birgitte Nyborg gaat op 2 juni 2022 verder met haar politieke loopbaan. Dan is het 10 jaar na het derde seizoen. Borgen speelt zich af in het hart van de Deense landspolitiek en combineert machtsspelletjes met persoonlijk drama, privérelaties, en huiselijke beslommeringen. 

Sidse Babett Knudsen

Na drie seizoenen viel in 2013 het doek voor Borgen - volgens veel fans op het hoogtepunt van de serie. Hoofdrolspelers Sidse Babett Knudsen en Birgitte Hjort Sørensen zullen in dit nieuwe seizoen terugkeren als  Birgitte Nyborg (die inmiddels minister van financiën is) en journalist Katrine Fonsmark.

Nieuwe acteurs

Daarnaast komen er veel nieuwe namen opdraven. Daar zitten diverse namen tussen die de fans van Scandinavische series bekend zullen voorkomen. Zo treden Mikkel Boe Følsgaard en Lucas Lynggaard Tønnesen uit het sf-drama The Rain, dat ook op Netflix te zien is, toe tot de cast van Borgen. Pilou Asbæk, die spindokter Kasper Juul speelde, is helaas niet van de partij. Hij heeft het druk met andere opnamen.