Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alles wat je moet weten over The Book of Boba Fett

Series | 25 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Disney+
©
Foto: Disney+

Een jaar geleden kregen de fans van The Mandalorian een leuke verrassing. Helemaal aan het einde van tweede seizoen werd een nieuwe spin-off aangekondigd: The Book of Boba Fett. Na lang wachten is het dat zover: vlak voor de jaarwisseling gaat de serie van start. Dit mag je ervan verwachten.

Wie is Boba Fett?

Het personage Boba Fett dook voor het eerst op in een animatiegedeelte van de verguisde Star Wars Holiday Special uit 1978. In de bioscoop maakte hij zijn debuut twee jaar later in The Empire Strikes Back. Boba Fett is een premiejager die wordt ingehuurd door het Empire, en in Return of the Jedi een klusje opknapt voor Jabba de Hutt, een monsterlijke onderwereldbaas die een paleis heeft op de planeet Tatooine. Later werd ook de voorgeschiedenis van Boba Fett ingevuld: hij is de kloon van premiejager Jango Fett, die hem opvoedde als zijn eigen zoon.

Boba Fett en de Mandalorians

Samen met veel andere premiejagers maakt Boba Fett deel uit van de Mandalorians, een groep krijgers met een cultuur van strikte regels en wetten. De Manadalorians zijn herkenbaar aan hun harnas, jetpacks en speciale wapens, en zetten nooit in gezelschap hun helm af. Een andere bekende Mandalorian is Din Djarin, de hoofdpersoon uit de serie The Mandalorian die zich ontfermt over Grogu, beter bekend als Baby Yoda. In de Star Wars-chronologie komt The Mandalorian een jaar of vijf na Return of the Jedi, en in het tweede seizoen van de serie verscheen ook Boba Fett weer ten tonele.

Lees ook: De beste volgorde om alle Star Wars-films te bekijken

Boba Fett, Din Djarin en Fennec Shand in The Mandalorian

The Book of Boba Fett

In een scène na de laatste aflevering van het tweede seizoen van The Mandalorian keert Boba Fett terug naar het paleis van Jabba the Hutt op Tatooine. Samen met medestander Fennec Shand maakt hij korte metten met Bib Fortuna en zijn bewakers, die sinds de dood van Jabba de dienst uitmaken. We zien hoe Boba Fett plaatsneemt op Jabba's oude troon, en dat is waar The Book of Boba Fett de draad weer oppakt. Gaat het Boba lukken om het misdaadimperium van Jabba over te nemen en alle partijen op één lijn te krijgen zonder dat het een groot bloedbad wordt?

Temuera Morrison als Boba Fett

De Nieuw-Zeelandse acteur Temuera Morrison speelde de rol van Jango Fett in Attack of the Clones en werd gevraagd om zijn zoon Boba Fett te spelen in The Mandalorian. Niet zo gek, als je weet dat Boba een zoon van Jango is. Bij zijn allereerste verschijnen in The Empire Strikes Back werd Boba Fett nog gespeeld door iemand anders (Jeremy Bulloch), maar omdat het personage zijn helm niet afzet hebben we geen idee hoe hij eruit ziet.

Naast zijn Star Wars-rollen is Morrison niet iemand die je vaak in de film tegenkomt. Wel speelde hij de vader van Aquaman en verzorgde hij de stem van de vader in Moana.

Ming-Na Wen als Fennec Shand

De rechterhand van Boba Fett is de ervaren premiejager Fennec Shand, een rol van Ming-Na Wen. Fennec werd al geïntroduceerd in het eerste seizoen van The Mandalorian, waar ze in aflevering vijf zwaargewond wordt achtergelaten in de woestijn. Aan het einde van die aflevering zien we echter dat iemand haar vindt. Dat was Boba Fett, blijkt in seizoen twee, die haar laat oplappen. Samen gaan ze op zoek naar Boba's oude harnas en slaan ze de handen ineen met Din Djarin.

Ming-Na Wen is een van de weinige Aziatische actrices in Amerika met een gestage stroom rollen op tv en in de film. Ze speelde in The Joy Luck Club, kreeg een vaste rol in de ziekenhuisserie ER en deed de stem van Mulan in de gelijknamige animatiefilm. Meer recentelijk was ze te zien als Melinda May in Agents of S.H.I.E.L.D. 

Datum en trailer

Op woensdag 29 december gaat The Book of Boba Fett van start op Disney+. Daarna volgt er elke week een nieuwe aflevering van de zevendelige serie. Er zijn al heel wat teasers en trailers van de serie verschenen, zoals deze hier onder.

The Book of Boba Fett

Sciencefiction | serie | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

The Mandalorian

Sciencefiction | serie | 2019

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie