Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix maakt comedy over de laatste Blockbuster-videotheek in Amerika

Series | 14 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

De maker van Superstore en Brooklyn Nine-Nine gaat voor Netflix aan de slag met de comedy Blockbuster over het laatste filiaal van de laatste grote videotheekketen in Amerika. Grappig, want als succesvolle streamingdienst heeft Netflix concurrent Blockbuster zelf om zeep geholpen.

Voordat je op Netflix en andere streamingdiensten terecht kon voor een nieuwe film, moest je ervoor naar een videotheek. Daar zocht je een film uit die je op cassette mee naar huis nam, bekeek en de volgende dag weer moest inleveren. Een heel gedoe, en met een beetje pech kreeg je ook nog op je kop als je de cassette niet netjes naar het begin had teruggespoeld. De grootste videotheekketen in Amerika was Blockbuster, die op zijn hoogtepunt ruim 9000 vestigingen had.

Blockbuster

Netflix bedacht dat het ook anders kon. Oprichters Marc Randolph en Reed Hastings begonnen een videotheek met dvd's in plaats van videocassettes en maakten een website waar je films kon huren. Die werden dan via de post heen en weer gestuurd. In 2000 had Blockbuster nog de kans om Netflix voor 50 miljoen dollar te kopen, maar daar bedankten ze voor. Geen slimme zet, want tien jaar later was er van Blockbuster bijna niets meer over terwijl Netflix groeide als kool als online streamingdienst.

Randall Park

Het allerlaatste Blockbuster-filiaal wordt nu het wat treurige decor voor een vrolijke Netflix-serie van Vanessa Ramos, een van de schrijvers van Superstore en Brooklyn Nine-Nine. De hoofdrol in de tiendelige serie Blockbuster wordt gespeeld door Randall Park, die je waarschijnlijk kent als agent Jimmy Woo uit de Ant-Man films. Park speelt ook de hoofdrol in de sitcom Fresh off the Boat.

Randall Park als Marvel-agent Jimmy Woo

Documentaire

De producenten van Blockbuster hebben voor de serie speciaal de rechten gekocht om het logo en de uniforms van de overleden videotheekketen te mogen gebruiken. Over de laatste Blockbuster-vestiging werd vorig jaar ook al een documentaire gemaakt. 

Superstore

Komedie | serie | 2017

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie