Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Trailer: Koreaanse sf-serie Black Knight is onderweg naar Netflix

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De nieuwe Zuid-Koreaanse sf-serie Black Knight werpt een duistere blik in de toekomst, als de lucht zo vervuild is dat een ademhalingsmasker onmisbaar is. Koeriers die zuurstofflessen bezorgen spelen een vitale rol in deze samenleving.

Als jij wel eens met smart zit te wachten op een koerier is dat waarschijnlijk voor pizza of de nieuwe broek die je besteld hebt. Heel belangrijk, maar in de toekomstvisie van de nieuwe serie Black Knight zijn koeriers nog grotere helden. In het jaar 2071 is de lucht in Zuid-Korea niet meer geschikt om te ademen. De bevolking is geslonken met 99 procent en het grootste deel van het land ligt in puin. Wie hier wil overleven is afhankelijk van de zuurstofflessen die door heldhaftige koeriers worden bezorgd.

Black Knight

De held in Black Knight is een legendarische koerier met de bijnaam 5-8 (Kim Woo-bin). Hij is het grote voorbeeld voor Sa-wol, een vluchteling met de brandende ambitie om ook koerier te worden.

Datum en trailer

Black Knight is gebaseerd op de gelijknamige webtoon van Lee Yoon-gyun. De serie verschijnt op 12 mei op Netflix en hieronder zie je alvast de trailer.