Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Black Bird op Apple TV+ met een van de laatste rollen van Ray Liotta

Series | 1 jaar geleden | Irma Tomas

Vrijdag gaat de serie Black Bird in première op Apple TV+ en daarin speelt de legendarische Ray Liotta een van zijn laatste rollen. De acteur stierf in mei van dit jaar.

Alle seinen staat op groen voor Black Bird. De serie werd gemaakt door Dennis Lehane, de schrijver van o.a. Shutter Island. De hoofdrol wordt gespeeld door Taron Egerton (Rocketman) en het verhaal is retespannend en gebaseerd op echte gebeurtenissen. 

Jimmy Keane

Egerton speelt Jimmy Keane, een drugshandelaar die een lange gevangenisstraf moet uitzitten, maar de kans krijgt om eerder vrij te komen als hij een klusje opknap voor de officier van justitie. Hij moet vrienden worden met de vermoedelijke seriemoordenaar Larry Hall (Paul Walter Hauser) en hem zijn misdaden laten bekennen.

Ray Liotta

De vader van Jimmy wordt gespeeld door Ray Liotta, voor wie Dennis Lehane deze rol speciaal schreef. Liotta is een ex-politieman die tijdens zijn carrière iets te hechte banden onderhield met de plaatselijke maffia. Hij heeft spijt van zijn verleden en probeert zoonlief ervan te overtuigen het goede te doen. En volgens de eerste berichten is Liotta een van de hoogtepunten van Black Bird

Goodfellas

De 67-jarige acteur overleed op 26 mei in zijn slaap terwijl hij bezig was met opnamen voor de film Dangerous Waters in de Dominicaanse Republiek. Liotta werd wereldberoemd dankzij zijn rol van Henry Hill in de maffiafilm Goodfellas van Martin Scorsese uit 1990. In Black Bird kunnen we hem nog een keer zien doen waar hij het beste in was. 

Black Bird

Misdaad | serie | 2022

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Goodfellas

Misdaad | film | 1990

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie