Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Bingewatchen vs. wekelijkse afleveringen. Wat is beter?

Series | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Videoland
©
Foto: Videoland

Tegenwoordig zijn we ontstemd als we een week moeten wachten op een nieuwe aflevering van een serie. We willen bingewatchen! Maar moeten we niet gewoon terug naar de ouderwetse manier van series kijken?

Toen bleek dat het tweede seizoen van Undercover niet in 1 keer maar wekelijks op Netflix kwam, waren de kritieken van de kijkers niet mals. We wilden veel liever in 1 dag zien hoe het afliep met Ferry en Danielle. Hetzelfde geldt voor Mocro Maffia. Seizoen 3 verschijnt wekelijks en dat valt lang niet bij iedereen lekker.  

The boys

Toen het tweede seizoen van de superheldenserie The Boys op Amazon Prime Video niet te bingen bleek, namen fans wraak door de serie massaal 1 ster te geven. Review-bombing heet dat. Dat deden de kijkers dus niet omdat ze de serie ruk vonden, maar omdat ze boos waren. En The boys zit nu opgescheept met drie sterren voor het tweede seizoen in plaats van 4 of 5.

De makers lieten hun hoofdpersoon op deze manier antwoord geven. 

House of cards

Dat we tegenwoordig alles in 1 keer willen zien, is de 'schuld' van Netflix. In 2011 zette de streamingdienst hun eerste original, House of cards in een keer online. Dat vonden zo'n beetje alle kenners nogal een idioot idee, maar langzamerhand weten we niet beter.

WandaVision

Toch lijkt er nu een tegenbeweging gaande. Steeds meer series verschijnen wekelijks op de streamingdiensten. Disney+ doet het bijvoorbeeld met The mandalorian en WandaVision. En er valt best veel te zeggen voor deze nieuwe aanpak. 

Verheugen

Daar komt ie: je geniet veel langer van een serie. Je hoeft niet bang te zijn voor spoilers van mensen die de serie al wel helemaal afkeken (zoals nogal nuttig bleek in de laatste aflevering van The mandalorian). En je kunt je een week lang verheugen op de volgende aflevering. Uit onderzoek blijkt ook nog eens dat bingewatchen slecht is voor de gezondheid. Mensen presteren minder, zijn vermoeider en slapen veel slechter. 

Niet meer zeuren dus als je een serie niet in een weekend kan uitkijken. Volgend weekend kun je gewoon weer verder. 

The Boys

actie | serie | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Mocro Maffia

misdaad | serie | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie