Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Bingewatchen maar: IJzersterke en intrigerende reeks Vigil nu te zien op Viaplay

Series | 1 maand geleden | Judith Regeling

©
Foto: BBC Wold Productions
©
Foto: BBC Wold Productions

In Engeland zaten in 2021 wekelijks ruim 10 miljoen mensen aan de buis gekluisterd voor de spannende en intrigerende reeks Vigil. Wil je dit nu ook beleven? Viaplay zendt de reeks vanaf nu wekelijks uitAdvertisement

Doe je ogen dicht en stel het je maar even voor: op een druilerige en donkere dag verdwijnt een vissersboot op een mysterieuze manier van de radar, terwijl op precies datzelfde moment een dood bemanningslid wordt aangetroffen. Tja, wat doe je dan?

Vigil

Het is in Vigil de taak aan rechercheur Amy Silva (Suranna Jones) om deze mysterieuze zaak tot op de bodem uit te zoeken. Maar ze staat er niet alleen voor. Ze krijgt namelijk hulp van de enige met wie ze moeizaam kan communiceren: haar collega Kirsten Longacre (Rosa Leslie) die haar vanaf het land probeert te helpen. De bemanningsleden zijn echter een stuk minder behulpzaam, maar die hebben dan ook het een en ander te verbergen. Lukt het Amy om de raadsels op te lossen voordat er mogelijk nog meer slachtoffers vallen?

Regisseur Tom Edge

Deze zesdelige reeks is bedacht door scenarioschrijver Tom Edge, die de afgelopen jaren ook betrokken was bij succesvolle series als The Crown, You Don't Know Me en Love Sick. En ook dit keer had hij goud in handen. Vigil hield in Engeland week na week miljoenen mensen in zijn greep. Iets wat hij zelf niet had verwacht. "Het liep allemaal heel gek", vertelde hij ons eerder in een interview. "We hadden ongeveer 40% van de serie gefilmd toen de eerste lockdown kwam. Daarna hebben we drie maanden stilgelegen. Het voordeel daarvan was dat ik de boel nog even kon herschrijven. Maar omdat het zo’n idiote periode was, heb ik er niet eens aan gedacht of dit een hit zou kunnen zijn."

IJzersterk plot en cast

We horen je denken: waarom was het dan eigenlijk zo'n hit? Naast de ijzersterke cast die de serie naar een nog hoger niveau tilt, weet deze reeks - volgens zowel fans als critici - vooral hoge ogen te gooien door de fantastische setting, de vele plotwendingen en het verhaal dat je hoe dan ook aan de buis gekluisterd houdt. Niet voor niets kreeg Vigil van Independent een viersterren-recensie en van The Guardian zelfs vijf van die blinkende hemellichamen.

Vigil is sinds 28 november wekelijks te zien op Viaplay.

Vigil

Misdaad | serie | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie

Gerelateerde video