Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Kijk nu: Billy the Kid nieuwe topserie op Viaplay

Series | 16 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Viaplay
©
Foto: Viaplay

De beroemdste revolverheld van het Wilde Westen was Billy the Kid. En Viaplay maakte een serie over de charismatische Billy die al op 21-jarige leeftijd om het leven kwam.

Billy the Kid werd in 1859 geboren als Henry McCarty in New York en hij vermoordde in zijn korte criminele carrière in ieder geval vier mensen. Maar waarschijnlijk heeft hij veel meer bloed aan zijn handen. Billy was bij leven al beroemd omdat er een prijs op zijn hoofd werd gezet. 

Geen koelbloedige moordenaar

De achtdelige serie Billy the Kid zet een iets ander beeld neer. In deze serie is hij geen koelbloedige moordenaar of crimineel die treinen- en bankovervallen pleegde maar een revolverheld die bij toeval in een vete belandt tussen twee moordzuchtige bendes. Als het goed is begrijpt de kijker na afloop Billy’s motieven, ambities en dromen. 

Tom Blyth

De Britse acteur Tom Blyth brengt Billy the Kid tot leven. Ook Alex Roe, Eileen O'Higgins en Daniel Webber spelen rollen. Billy the Kid is sinds 12 juni wekelijks te zien op Viaplay. Elke zondag verschijnt er een nieuwe aflevering.

Billy the Kid

Avontuur | serie | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie