Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix schrijft internetgeschiedenis in The Billion Dolllar Code

Series | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In 1994 ontwikkelden twee Duitse programmeurs een systeem om satellietbeelden te integreren tot een gedetailleerde weergave van de aarde. Ze beweren dat Google hun idee heeft gejat voor Google Earth en sleepten de internetgigant voor de rechter. Netflix maakte er een serie van.

The Billion Dollar Code vertelt het verhaal van twee computergenieën van de Duitse studio ART + COM. In 1994 maakten ze Terravision: een programma maakten waarmee ze satellietbeelden van de aarde aan elkaar konden naaien tot een naadloze afbeelding waarop een gebruiker eindeloos kan in- en uitzoomen. Klinkt bekend? Google lanceerde niet veel later Google Earth, een webdienst die ongeveer hetzelfde doet. Diefstal, volgens de programmeurs, die een patentrechtszaak begonnen tegen het veel machtigere en rijkere Google.

Releasedatum

De makers van The Billion Dollar Code zien de serie als het laatste hoofdstuk in een juridische strijd die twintig jaar duurde. Ze vergelijken hun miniserie met de Facebook-film The Social Network, en denken niet dat Google er blij mee zal zijn. Of het ook net zo briljant geacteerd en verteld wordt, kun je vanaf 7 oktober zien op Netflix. De serie vertelt het verhaal in twee tijdlijnen - eentje in de jaren negentig, eentje tijdens de rechtszaak - en hier zie je alvast de trailer.

The Billion Dollar Code

Drama | serie | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie