Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De beste nieuwe series op Netflix in mei 2021

Series | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In mei kwamen weer wat pareltjes naar Netflix. Het gaat om totaal nieuwe series en een paar tweede seizoenen waarop we naarstig hebben gewacht. Dit zijn de series die je deze maand moet zien.

Jupiter's Legacy

Het eerste seizoen van de eerste eigen superheldenserie van Netflix is misschien niet de hit waar de streamingdienst op hoopte, maar deze serie zou best eens kunnen groeien in volgende seizoenen. De generatiekloof tussen de oude superhelden en hun kinderen die de toko moeten overnemen, staat centraal in Jupiter's Legacy. De oude garde houdt vast aan een strikte morele code die iedere superheld moet onderschrijven om in hun groep, The Union, te mogen. De belangrijkste regel: gij zult niet doden. De jongelui denken daar iets anders over. 

Lees verder: Moet je Jupiter's Legacy Checken of Skippen?

Love, Death + Robots seizoen 2

Acht nieuwe geanimeerde films voor volwassenen van verschillende regisseurs in allerlei verschillende genres, van horror tot science-fiction. En het is een succes want Netflix heeft nu al een derde seizoen besteld.  

Zet Love, Death + Robots op je kijklijst

The Sons of Sam: A Descent into Darkness

Netflix is lekker op stoom met de true crime-documentaires. The Sons of Sam: A Descent into Darkness gaat over David Berkowitz oftewel The Son of Sam, een seriemoordenaar die eind jaren zeventig zes moorden pleegde. Of liever gezegd, de vierdelige docu gaat over journalist Maury Terry die ervan overtuigd was dat Berkowitz een of meerdere handlangers had. Terry besteedde een groot deel van zijn leven aan de zaak. Had hij gelijk?

Lees verder: Moet je The Sons of Sam Checken of Skippen?

Halston

In de jaren zeventig was Roy Halston Frowick - die zichzelf simpelweg Halston noemde - een fenomeen in de Amerikaanse modewereld. Ewan McGregor zet de man, die naar grote hoogten stijgt, om daarop hard te vallen, prachtig neer in deze miniserie. En de mode is ook leuk.

Lees verder: In één minuut een turbo-review van Halston

Quién Mató a Sara? seizoen 2

Het eerste seizoen van de thrillerserie Quién Mató a Sara? (of in het Engels: Who Killed Sara?) was amper geland op Netflix of het tweede werd al aangekondigd. In de Mexicaanse serie is Alex op zoek naar de moordenaar van zijn zusje Sara. De serie is nogal soapy en kijkt daarom bijzonder makkelijk weg. 

Meer kijken: 7 series die lijken op Quién Mató a Sara?

Special seizoen 2

Ryan is homoseksueel en hij heeft een hersenverlamming. Dat maakt het leven niet eenvoudiger. Special is een autobiografische comedyserie met en over Ryan O'Connell en hoe hij zich door het leven slaat. Netflix heeft al gezegd dat dit het meteen het laatste seizoen is dus geniet er maar extra van. 

Zet Special op je kijklijst

Lucifer seizoen 5 deel 2 (vanaf 28 mei)

Fans wachten al tijden naarstig op het vervolg van Lucifer. Ze willen weten hoe het afloopt na de cliffhanger waarin God vanuit de hemel neerdaalde om een ruzie te sussen tussen Lucifer, Amenadiel en Michael. En er staan nog veel meer vragen open. 

Lees verder: Alles over de Netflix-hitserie Lucifer