Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix-series waarvan je inspiratie opdoet voor je kledingkast

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Je hebt series die je kijkt vanwege de inhoud, vanwege de mode of vanwege de inhoud én de mode (dat laatste natuurlijk het liefst). Wij zetten de beste Netflix-series met mooie kleren voor je op een rijtje.

Velvet (4 seizoenen)

Een Spaanse soap die totaal verslavend is. De serie gaat over Alberto Márquez, de erfgenaam van een prestigieus modehuis in de jaren vijftig. Alberto heeft helemaal geen zin om het modehuis over te nemen, maar hij heeft wel veel zin in Ana Rivera, die als naaister in het atelier werkt. Natuurlijk ziet de rijke familie van Alberto de liefdesrelatie helemaal niet zitten. En verder is er nog een gemene rivale, jaloezie en ongelooflijk veel plotwendingen. Maar er zijn vooral heel veel beeldschone jurken. 

Halston

Dankzij deze serie met Ewan McGregor in de titelrol krijgt modeontwerper Halston, die vooral furore maakte in de jaren zeventig en tachtig in de Verenigde Staten, opnieuw bekendheid. Halston was vooral bekend om zijn sexy jurken, die prima weg dansten in de disco. En het is heerlijk om die allemaal te zien langskomen.

Zet Halston op je kijklijst

Emily in Paris

Emily in Paris was om vele redenen leuk, maar de kleurrijke kleding met allerlei patronen die Emily Cooper draagt was een van de belangrijkste. Emily paradeert rond met in de ene hand een koffiebroodje en aan haar andere arm een roze Chanel tas en daar word je vanzelf vrolijk van. Hoe de marketing-assistente zich Kenzo en Christian Louboutin kan veroorloven, vertelt het verhaal niet, maar wat doet het er toe? Styliste Patricia Field is verantwoordelijk voor de indrukwekkende kledingkast van Emily. Dat is de dame die ook de kleding verzorgde voor Sex and the City

Zet Emily in Paris op je kijklijst

Pose

Pose speelt zich af in de ballroom-cultuur en dus gaat het helemaal los in deze serie. Hoe extravaganter hoe beter. De deelnemers aan de ball-wedstrijden halen alles uit de kast om zo mooi mogelijk voor de dag te komen en dat levert bijzondere outfits op. 

Zet Pose op je kijklijst

The Assasination of Gianni Versace

Gianni Versave stond niet bekend om zijn subtiele ontwerpen en dat zie je dan ook terug in deze prachtige miniserie. We zien leer met studs, drukke prints en een berg aan opzichtige gouden accessoires en de befaamde Versace bondage jurk. De makers kochten veel vintage Versace en maakten de rest na. 

Bridgerton

De overdadige 18de eeuwse mode uit Bridgerton sprak zo tot de verbeelding dat veel mode-ontwerpers hun collectie dit jaar lieten inspireren door de kostuumserie. En zo zagen we ineens felle kleuren, pofmouwen en bloemenprintjes gecombineerd met juwelen versierde hoofdbanden op de catwalk. 

Zet Bridgerton op je kijklijst

Edha (1 seizoen)

Edha is de eerste Argentijnse Netflix-original. De serie gaat over alleenstaande moeder en succesvol mode-ontwerpster Edha die zeer geïnspireerd raakt door haar muze Teo. Hij heeft op zijn beurt juist een appeltje te schillen met haar maar dat doet er niet toe. Het gaat om de mode. En die is behoorlijk stijlvol. 

Atelier

Dorpsmeisje Mayuko krijgt een baan bij Emotion, een haute couture lingeriewinkel in Tokio. Mayuko leert het vak van de oprichter van Emotion, Mayumi Nanjo, een soort Japanse Anna Wintour die ons precies laat zien hoe hip de Japanse straatmode is. 

The Queen's Gambit

The Queen's Gambit is natuurlijk succesvol geworden omdat het verhaal geweldig was, maar de kleding van Beth Harmon was mooi meegenomen. Vooral die chique witte jas, de witte baret en de bijpassende handschoenen in de laatste scène waren een lust voor het oog. Maar Beth had een kast vol met jaloersmakende jaren zestig kleding. Ontwerpster Gabriele Binder liet zich inspireren door het schaakspel. 

Zet The Queen's Gambit op je kijklijst

Pose

Drama | serie | 2018

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Bridgerton

Drama | serie | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie