Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Top 10 beste LHBT-films en series op Netflix

Series | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

Verhalen uit de LHBT-gemeenschap spelen een grote rol in nieuwe Netflix-series en -films als Halston, El baile de los 41, Special en Master of None: Moments in Love. In de Netflix-catalogus vind je nog veel meer titels rond dit thema, en deze tien horen op je kijklijst.

I Am Michael

De gelovige homoactivist Michael Glatze worstelt zo erg met zijn homoseksualiteit, dat hij besluit priester te worden. Zijn waargebeurde en hartverscheurende verhaal wordt verteld in het filmdrama I Am Michael, waarin James Franco de man op een knappe manier neerzet. Verder zijn er rollen voor sterren Zachary Quinto, Emma Roberts, Lesley Ann Warren en Daryl Hannah. 

Zet I Am Michael op je kijklijst

Alex Strangelove

Middelbarescholier Alex (Daniel Doheny) kan het al een hele tijd goed vinden met Claire (Madeline Weinstein) als hun vriendschap verandert in een prille relatie. Vlak voordat ze besluiten voor het eerst met elkaar naar bed te gaan, ontmoet Alex de openlijk homoseksuele Elliot (Antonio Marziale). Door hem begint Alex zich af te vragen of hij eigenlijk wel (alleen) op meisjes valt. Een sympathieke coming-out film, gemaakt voor tieners.

Zet Alex Strangelove op je kijklijst

Handsome Devil

Buitenbeentje Ned (Fionn O'Shea) gaat naar een Ierse kostschool, waar hij op één kamer belandt met Conor (Nicholas Galitzine), de sterspeler uit het rugbyteam. Bij toeval ontdekt Ned dat zijn kamergenoot homo is; iets wat op de strenge school niet wordt aangemoedigd en wat Conor het liefst verborgen houdt. Een bescheiden Ierse film met mooi acteerwerk.

Zet Handsome Devil op je kijklijst

Beach Rats

Frankie (Harris Dickinson) probeert aan zijn grimmige thuissituatie in Brooklyn te ontsnappen. Hij trekt op met hangjongeren en zijn vriendinnetje, en heeft daarnaast een dubbelleven waarin hij oudere mannen ontmoet voor seks en drugs. Met zijn seksuele geaardheid zich hij aardig in de knoop. De film won een prijs voor de regie op het Sundance Film Festival.

Zet Beach Rats op je kijklijst

The Boys in the Band

Het toneelstuk The Boys in the Band uit 1968 kreeg na vijftig jaar een moderne versie. In deze verfilming worden de rollen gespeeld door de cast van de podiumversie, die helemaal bestaat uit openlijk homoseksuele acteurs, onder wie Jim Parsons (The Big Bang Theory) en Zachary Quinto. Het verhaal draait om een groep homoseksuele mannen die bij elkaar komen voor een verjaarsfeest in New York. Onverwacht verschijnt daar ook de getrouwde Alan, Michaels voormalige studie- en kamergenoot.

Zet The Boys in the Band op je kijklijst

Pose

In de New Yorkse ballroomscene van de jaren tachtig begint Blanca haar eigen 'huis'; een vrijplaats voor de LGBT-gemeenschap. Met een goed getroffen tijdsbeeld en een grote cast - onder wie Evan Peters, Kate Mara en James Van Der Beek - schetst Pose een fraai portret van een uitbundige subcultuur.  Billy Porter won een Emmy voor zijn vertolking van ceremoniemeester Pray Tell. Een productie uit de koker van Ryan Murphy en Brad Falchuck (Glee).

Zet Pose op je kijklijst

Ride or Die

Alleen al om te kunnen zeggen dat je een Japans lesbodrama hebt gekeken, is deze film de moeite waard. Als de lesbische twintiger Rei (Kiko Mizuhara) hoort dat haar vroegere klasgenoot Nanae (Honami Sato) wordt mishandeld door haar man, besluit ze hem te doden. Samen slaan ze op de vlucht, en na de eerste schok verandert hun vriendschap in wat meer.

Zet Ride or Die op je kijklijst

The Prom

Voor deze musical mocht Ryan Murphy aan de slag met een sterrencast, bestaande uit onder meer Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden en Keegan-Michael Key. In een plaatsje in Indiana krijgt scholier Emma (Jo Ellen Pellman) te horen dat ze niet met haar vriendin naar het eindejaarsfeest mag komen. Twee geflopte musicalmakers uit New York schieten Emma te hulp, in de hoop een slaatje te slaan uit de publiciteit. Een malle productie vol bekende gezichten en leuke liedjes.

Zet The Prom op je kijklijst

The Half of It

Ellie (Leah Lewis) wordt op school door niemand opgemerkt. Als ze op verzoek van sportbink Paul (Daniel Diemer) een romantische brief schrijft aan zijn geheime crush Aster (Alexxis Lemire), heeft dat grote gevolgen. Ook Ellie valt namelijk als een blok voor Aster. Schrijfster Alice Wu baseerde het verhaal op persoonlijke ervaringen uit haar jeugd. Een eerlijke en unieke tienerfilm. 

Zet The Half of It op je kijklijst

Let It Snow

Leuk hoor Netflix, al die LHBT-films, maar heb je ook een film die ik met kerst kan kijken? Natuurlijk is die er. Een stel tieners komt tijdens kerst door een grote sneeuwstorm vast te zitten in hun dorpje. Het blijken de ideale omstandigheden voor nieuwe liefdes en relaties. Als kijker blijf je hopen dat serveerster Dorrie (Liv Hewson) en cheerleader Kerry (Anna Akana) elkaar uiteindelijk in de armen zullen sluiten.

Zet Let It Snow op je kijklijst