Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Stem nu!

Nomineer jouw favoriete filmquote!

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Top 10 beste feelgoodseries die je nu kunt streamen

Series | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Niks zo lekker als een beetje feelgood-tv op zijn tijd. Wij hebben wat series op een rij gezet waar je weer een beetje vrolijk van wordt!

The good place op Netflix

Een sterfgeval is misschien een gek begin voor een feelgoodserie. Gelukkig ontwaakt Eleanor in een paradijs dat alleen bestemd is voor de meest rechtschapen mensen. En dat is raar, want ze heeft nou niet bepaald een voorbeeldig leven geleid. The good place is een heerlijke sitcom met een totaal originele insteek, interessante ethische dilemma's en een geweldige cast, onder wie Kristen Bell en Ted Danson. Aan het eind van het eerste seizoen pakt The good place uit met een verpletterende verrassing, en ook in de drie seizoenen daarna blijft het een feest.

Zet The good place op mijn kijklijst

Friends op Netflix

Het laatste seizoen van Friends is al 18 jaar oud, en nog steeds is de serie mateloos populair. Fans van het eerste uur blijven de afleveringen opnieuw kijken, maar er is ook een hele nieuwe generatie die voor het eerst kennismaakt met Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey en Phoebe. In Nederland hebben we de mazzel dat Friends nog steeds op Netflix te zien is, want in veel landen is de serie uit de catalogus verdwenen. 

Zet Friends op mijn kijklijst

Ted Lasso op Apple TV+

De Amerikaanse trainer Ted Lasso gaat aan de slag bij een Engelse eredivisieclub. Hij ontdekt dat Engeland anders is dan de VS en dat 'soccer' nogal afwijkt van American football, maar slaat zich met zijn aanstekelijke optimisme overal doorheen. Ted Lasso is een van de lichtpuntjes in de catalogus van Apple TV+ en krijgt een tweede én derde seizoen op de streamingdienst. 

Lees ook wat onze recensent eerder over Ted Lasso schreef

Zet Ted Lasso op mijn kijklijst

Unbreakable Kimmy Schmidt op Netflix

Als secretaresse Erin was Ellie Kemper al een zonnestraaltje op kantoor in The office, en de actrice was dan ook de perfecte keuze voor de titelrol in Unbreakable Kimmy Schmidt. Kimmy wordt bevrijd uit een sekte waar ze vijftien jaar is vastgehouden. Ze weigert echter om als slachtoffer door het leven te gaan en maakt een frisse start in New York, waar ze al snel nieuwe vrienden maakt. De vier seizoenen van Unbreakable Kimmy Schmidt zijn grappig, sympathiek en een tikje maf. Op Netflix vind je ook een interactieve special van de serie.

Zet Unbreakable Kimmy Schmidt op mijn kijklijst

After life op Netflix

Ricky Gervais is niet de vrolijkste persoon en Tony, het personage dat hij speelt in After life, is depressief sinds zijn vrouw is overleden. Is dat nou echt een geslaagde voorzet voor een feelgoodserie? Jazeker, want ondanks zware thema's als dood, depressie en zelfmoordplannen is After life dankzij zijn sterke humanistische boodschap een van de meest warm menselijke series van het moment. Vrienden slepen Tony door zijn dal, en hij betaalt hen terug met zijn ongenadige maar altijd eerlijke inzichten.

Zet After life op mijn kijklijst

Zoey's extraordinary playlist op Videoland

Welk liedje speelt er nu in je hoofd? Op de meeste momenten van de dag horen we van binnen een liedje dat voor andere natuurlijk onhoorbaar is. Behalve dan voor Zoey Clarke, want deze computerprogrammeur ontdekt dat ze na een bizar ongeval de liedjes van anderen kan horen en zo hun gedachten kan lezen. In Zoey's extraordinary playlist komen deze liedjes tot leven doordat de personages regelmatig uitbreken in zang en dans. Door de muziek en de charmante Jane Levy in de titelrol is Zoey's extraordinary playlist een van de vrolijkste series die je kunt vinden.

Zet Zoey's Extraordinary Playlist op mijn kijklijst

Grace and Frankie op Netflix

De al wat oudere Grace en Frankie zijn stomverbaasd als hun echtgenoten vertellen dat ze een echtscheiding willen. En helemaal als ze horen waarom. De schok en het verdriet maken gelukkig plaats voor wat moois: een warme vriendschap tussen de twee vrouwen, die prachtig worden gespeeld door acteerveteranen Jane Fonda en Lily Tomlin. Na zes seizoenen wordt Grace and Frankie in 2021 afgesloten met een laatste reeks afleveringen.

Atypical op Netflix

Als de autistische tiener Sam Gardner (Keir Gilchrist) aankondigt dat hij een vriendin wil zoeken, sleept dat zijn hele familie mee in dit nieuwe project. Daarbij leren alle gezinsleden wat over zichzelf en wordt Sam zelf steeds onafhankelijker. In Atypical worden mensen met autisme niet weggezet als raar of lachwekkend, maar in plaats daarvan kiest de serie voor een menselijke benadering. Tijdens de drie seizoenen die de serie momenteel telt is Atypical zowel door de kijkers als de recensenten omarmd.

Zet Atypical op mijn kijklijst

Brooklyn Nine-Nine op Netflix

In de VS is deze politiecomedy al zeven jaar een enorme hit, maar in Nederland blijft hij vreemd genoeg vrij onbekend. Toch is het absoluut aan te raden om eens een kijkje te nemen bij de agenten van dit politiebureau in Manhattan. De personages zijn briljant, de acteurs perfect gecast en de grappen landen altijd midden in de roos. Voordat je het weet is Brooklyn Nine-Nine je lievelingsserie.

Zet Brooklyn Nine-Nine op mijn kijklijst

Parks and recreation op Amazon Prime Video

Voor heel wat hedendaagse comedyseries is The office het grote voorbeeld. Dat geldt zeker ook voor Parks and recreation, die dezelfde nep-documentairestijl gebruikt en werd bedacht door de makers van de Amerikaanse versie van The office. Maar deze serie is veel meer dan een kopie en sommige fans vinden hem zelfs beter. Dat is zeker voor een groot deel te danken aan de komische talenten Amy Poehler, Aziz Ansari, Nick Offerman, Chris Pratt en Rashida Jones. Wat een namen! 

Zet Parks and recreation op mijn kijklijst

After Life

komedie | serie | 2019

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

The Good Place

komedie | serie | 2016

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie