Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De beste detectiveseries voor de zomer van 2021

Series | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: BBC
©
Foto: BBC

Heb je geen zin in voetbal of de Olympische Spelen? Wij selecteerden 7 top-detectiveseries voor je waarmee je de zomer wel doorkomt.

Line of Duty

Line of Duty is de populairste detectiveserie van het afgelopen decennium in Groot-Brittannië. Massa's Britten kunnen maar geen genoeg krijgen van de politiereeks en tijdens de uitzending van de finale van seizoen 6 was het stil op straat. Maar het zijn vooral de eerdere seizoenen over AC-12 de speciale eenheid die zich bezighoudt met de bestrijding van corruptie binnen het politieapparaat, die worden geprezen.

De hele serie inclusief het zesde seizoen is vanaf 4 juni te zien op NPO Plus

Black Space

Uit Israël komen prima series en de nieuwste is Black Space die begint met een schietpartij op een middelbare school waarbij vier leerlingen om het leven komen. Rechercheur Davidi was ooit zelf leerling op de school en raakt geobsedeerd door het onderzoek op de schutters.

Black Space staat 8 juli op NPO Plus, later zal de serie ook op Netflix te zien zijn 

Twin

Noorse serie over tweelingbroers Erik en Adam die totaal verschillend van elkaar zijn. Erik woont in een camper terwijl Adam heel succesvol is. Wanneer Erik dakloos wordt en Adam hem weigert te helpen, eindigt dat in een moord. Adam eindigt dood op de bodem van de zee en Erik neemt zijn plek in. 

Twin is vanaf 1 juni te zien op NPO Plus

The Blacklist Videoland seizoen 8

Het is enorm spannend in het achtste seizoen van The Blacklist met Red en Liz. En de vorige zeven seizoenen over de voormalig crimineel en zijn lijst met zijn ook de. moeite waard dus als je nog niet begonnen bent aan deze reeks ben je de hele zomer zoet. 

Alle seizoenen van The Blacklist staan op Videoland

Stumptown Videoland

Dex Parios (Cobie Smulders uit How I Met Your Mother) diende als marinier in Afghanistan waar ze haar geliefde verloor. Terug in Amerika werkt ze zichzelf in de nesten door een gokschuld op te bouwen. Om die af te betalen en om voor haar broertje met Down te zorgen, gaat ze aan de slag als privé-detective.

Het eerste seizoen van Stumptown staat op Videoland

Real Detective

Voor de verandering komen hier echte rechercheurs aan het woord die over echte zaken vertellen en die zijn bloedstollend spannend. Je ziet hoe hard de politiemensen werken en hoezeer ze betrokken zijn bij hun zaken. Een echte aanrader. 

Beide seizoenen van Real Detective staan op Netflix

Fallet

Wees gewaarschuwd: Fallet is geen detectiveserie zoals je verwacht. Het is een parodie en er valt dus wat te lachen. We volgen Tom Brown, een Britse agent die al zijn vorige zaken een beetje heeft verprutst. Daarom krijgt hij nog een kans en moet hij samenwerken met Sophie Borg, die ook al aan haar laatste kans begint. Samen moeten ze de moord op een Britse man oplossen. 

Fallet kun je zien op Netflix