Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De beste Deense series op Netflix

Series | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Denemarken levert aan de lopende band goede series af. Of het nu gaat om misdaadseries, drama of comedy, de Denen weten er wel raad mee. Dit zijn de beste Deense series op Netflix.

1864

Oorlogsdrama over een geschiedenis die bij ons totaal onbekend is: de Tweede Duits-Deense oorlog. We zien dus veel oorlog-scènes maar ook het kleine drama. De serie volgt broers Peter en Laust die naar het front vertrekken en daar vreselijke dingen meemaken. Ze zijn beiden verliefd op buurmeisje Inge, maar zij blijft thuis achter. Wie veel Deense series kijkt, ziet veel bekende gezichten. 

Zet 1864 op je kijklijst

The Bridge

The Bridge is een Deens-Zweedse serie, maar we tellen 'm voor het gemak bij de Deense series. Het is een van de bekendste en meest succesvolle exportproducten uit het Noorden. De ingrediënten: de Öresundbrug tussen Malmö en Kopenhagen, moord en rechercheur Saga Norén.

Zet The Bridge op je kijklijst

Borgen

Een van de beste politieke series ooit gemaakt en ook nog van Deense makelij. We zien de politieke avonturen van premier Birgitte Nyborg die haar idealen steeds meer opzij moet schuiven om te blijven waar ze is. Vorig jaar werd onverwacht het vierde seizoen van Borgen aangekondigd dat in 2022 zal verschijnen. 

Zet Borgen op je kijklijst 

The Rain

In deze apocalyptische serie verspreidt een dodelijk virus zich razendsnel over Scandinavië. En het is moeilijk om te ontlopen want het virus zit verstopt in regen. Broer en zus Rasmus en Simone hebben mazzel want zij kunnen in een bunker schuilen tot het droog is. Daarna zoeken ze uit wat er in vredesnaam aan de hand is. The rain kende op het einde een nogal raar plot maar het begin was goed. 

Zet The Rain op je kijklijst

Deliver us

Mike rijdt op een dag opzettelijk Aksel dood. Gewoon omdat hij daar zin in had. Wanneer Mike in de daaropvolgende rechtszaak vrij wordt gesproken, neemt de vader van Aksel het heft in eigen hand. Hij verzamelt wat andere mensen die er net zo over denken en smeedt een complot om van Mike af te komen. 

Dicte 

De 40-jarige misdaadjournaliste Dicte Svendsen is in het eerste seizoen vers gescheiden en verhuist van Kopenhagen terug naar haar geboorteplek Aarhus. Dicte is een soort Deense Sherlock Holmes die zaken sneller oplost dan de politie en tussendoor haar ingewikkelde privé-leven in goede banen probeert te leiden. 

Zet Dicte op je kijklijst

Equinox

Dertiger Astrid onderzoekt wat er twintig jaar geleden met haar verdwenen zus Ida is gebeurd en stuit daarbij op een satanische sekte en mensenoffers. Equinox is nogal donker en niet bepaald vrolijk, maar als je eenmaal begint, wil je toch zien hoe het afloopt. 

Zet Equinox op je kijklijst

 

Norskov

Norskov speelt zich af in het gelijkname stadje gelegen het noordelijke gedeelte van Denemarken. Rechercheur Tom Noack keert terug naar zijn geboorteplaats omdat zijn jeugdvriendin is overleden door een overdosis drugs. En daar heeft vooral haar zoontje Oliver onder te lijden. Noack moet uitzoeken waar de drugs vandaan kwamen en wie eigenlijk de vader is van de jongen. Norskov ziet er mooi uit en is lekker rauw. 

Zet Norskov op je kijklijst

Rita

Geen moord en doodslag in de sympathieke serie Rita, maar een komisch drama rondom de rebelse lerares Rita. Rita is nogal vuilgebekt, rookt sigaretjes op het schooltoilet en doet het met de directeur maar ze gaat ook door het vuur voor haar leerlingen. In Nederland werd de remake Tessa gemaakt die ook redelijk succesvol was.

Zet Rita op je kijklijst

 

Rita

komedie | serie | 2017

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

1864

drama | film | 2014

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie