Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Hiervan ken je de acteurs uit de krankzinnige nieuwe Netflix-comedy Beef

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In de nieuwe Netflix-serie Beef groeit een verkeersruzie uit tot een allesoverheersende vendetta. Maak kennis met de hoofdrolspelers, Steven Yeun en Ali Wong.

Normaal gesproken zouden de wegen van Amy en Danny elkaar nooit kruisen. Amy is een succesvolle ondernemer die haar luxe leven zorgvuldig heeft ingericht, terwijl Danny een karig bestaan bij elkaar scharrelt en in een gribusbuurt woont. Als ze een aanvaring krijgen op de straten van Los Angeles ontbrandt er echter een ruzie - een 'beef' - die al snel meer en meer verhit raakt.

Beef

De nieuwe Netflix-comedythriller Beef is leuk én spannend, en moet het in hoge mate hebben van de hoofdrolspelers: twee Amerikaanse acteurs met Aziatische roots die je vast al eens eerder voorbij hebt zien komen. Maar waar ken je Steven Yeun en Ali Wong van? 

Steven Yeun is Danny Cho

Steven Yeun werd geboren in Seoul, Zuid-Korea, en kwam op zijn vijfde met zijn familie naar Canada. Later verhuisde hij naar de VS om uiteindelijk zoals zoveel acteurs neer te strijken in Los Angeles. Zijn doorbraak maakte hij in The Walking Dead, waar hij de rol speelde van de sympathieke Glenn. Van alle acteurs die in de zombieserie het loodje legden had Yeun de bedenkelijke eer om de meest ellendige dood te sterven: een scène die je niet snel vergeet. 

Steven Yeun in The Walking Dead
Steven Yeun in The Walking Dead

Steven Yeun in The Walking Dead

Daarna bleek Yeun een goede neus te hebben voor kwaliteitsfilms. Hij speelde in Okja van de latere Oscarwinnaar Bing Joon-ho (Parasite), in het bizar leuke Sorry to Bother You en de fascinerende Koreaanse thriller Burning, voordat hij een Oscarnominatie kreeg voor zijn rol in het mooie drama Minari. Onlangs was hij te zien in het onderschatte meesterwerk The Humans en Jordan Peeles sf-horrorfilm Nope. Ook doet Yeun veel rollen als stemacteur. Zo verzorgt hij de stem van het hoofdpersonage in Invincible en die van Speckle in Tuca & Bertie. Bij die animatieserie van Netflix werkte hij al samen met Ali Wong.

Ali Wong is Amy Lau

Ali Wong werd geboren in San Francisco en heeft een Vietnamese moeder en een Chinees-Amerikaanse vader. Nadat ze stand-up probeerde bleek ze een geboren komiek te zijn en verhuisde ze naar New York. Via optredens in talkshows scoorde ze haar eerste rollen in comedyseries (Are You There, Chelsea) en de ziekenhuisserie Black Box. Met haar hoofdrol in Fresh Off the Boat, een serie waar ze ook aan meeschreef, maakte ze een grote carrièrestap. Met medespeler Randall Park speelde ze ook in de frisse Netflix-romcom Always Be My Maybe

Always Be My Maybe
Always Be My Maybe

Ali Wong (r) en Randall Park in Always Be My Maybe

Daarnaast zie je Ali Wong op Netflix in een aantal stand-upspecials, zoals Baby Cobra, Hard Knock Wife en Don Wong. Haar adviesboek voor tienermeiden 'Dear Girls' werd een bestseller.

Netflix

Beef werd bedacht door Lee Sung Jin, die eerder meeschreef aan series als It's Always Sunny in Philadelphia, Silicon Valley en Dave. De serie heeft tien afleveringen van dik een half uur, en staat nu in zijn geheel op Netflix. 

Beef

Drama | serie | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie