Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Wie is wie in Barbaren, de nieuwe hitserie op Netflix?

Series | 6 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Netflix scoort als een dolle met de nieuwe Duitse serie Barbaren. Momenteel staat de serie op twee in de Nederlandse Netflix Top 10. Waar gaat Barbaren over, en wie zijn de belangrijkste personages?

Op een opwindende manier (met veel seks en geweld) vertelt Barbaren over een hoofdstuk uit de vroege Europese geschiedenis. De serie zal vooral de fans van Vikings aanspreken. In Barbaren draait het allemaal om de oorlog tussen de Germaanse bewoners van het huidige Duitsland en de Romeinen, die naar het noorden oprukken.

Teutoburgerwoud

Barbaren vertelt over de periode die uitmondt in de slag bij het Teutoburgerwoud in het jaar negen na het begin van de jaartelling. Hier kruisten drie Romeinse legioenen de zwaarden met vier Germaanse stammen onder leiding van Arminius. Het was het begin van een oorlog die zeven jaar zou duren.

Wie is wie?

De maker van Barbaren kunnen dus nog even vooruit. Wie zijn de belangrijkste personages in de confrontatie?

Arminius

De in Germania geboren Arminius (een rol van Oostenrijker Laurence Rupp) groeide op in Rome, waar hij zijn militaire training kreeg. Terug in zijn geboorteland zal Arminius uitgroeien tot de leider van het Germaanse verzet tegen de Romeinse invasiemacht. 

Varus

Leider van de Romeinse troepen is Varus, gespeeld door de Italiaanse acteur Gaetano Aronica. De meedogenloze Varus is gestuurd om de barbaren in Noord-Duitsland te onderwerpen en het gebied in te lijven bij het Romeinse Rijk.

Thusnelda

De vader van Thusnelda wil zijn dochter uithuwelijken aan het hoofd van een andere stam. De opstandige Thusnelda zelf (een rol van de Frans-Duitse Jeanne Goursaud) ziet ondertussen meer in Folkwin. Als de Romeinen haar broertje te grazen nemen, besluit Thusnelda hem samen met Folkwin te wreken. Het is de aanleiding voor een reeks confrontaties die steeds heftiger wordt.

Folkwin

 

Folkwin Wolfspeer (David Schutter) is een krijger met een eenvoudige afkomst. Door zijn geheime romance met de adellijke Thusnelda belandt hij midden in de strijd tegen de Romeinen. De gezamenlijke vijand zorgt ervoor dat de rivaliserende Germaanse stammen een verbond sluiten.

Seizoen 1

Het eerste seizoen van Barbaren telt zes afleveringen, die je allemaal kunt streamen op Netflix.

Barbaren

drama | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie