Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Wie is wie in Away, het nieuwe sf-dramasucces van Netflix?

Series | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Het nieuwe sf-drama Away staat pas een week op Netflix, maar de fans roepen al om een tweede seizoen. Maak kennis met de personages en acteurs in deze spannende en ontroerende serie.

In Away maken de astronauten van de eerste bemande missie naar Mars zich klaar voor vertrek. Het Mars Joint Initiative heeft een internationale bemanning, met de Amerikaanse Emma Green als commandant. Technische tegenslagen en problemen op het thuisfront maken haar taak niet eenvoudig. Emma zal haar man en dochter pas over drie jaar terugzien. Als alles goed gaat, tenminste.

Levensecht

Wat Away bijzonder maakt, is dat het geen keiharde sciencefiction is. Natuurlijk is de verovering van de ruimte een belangrijk thema, maar de verhaallijnen gaan vooral over de bemanningsleden, die elk op hun eigen manier worstelen met hun taak. De serie zit vol levensechte personages. Dit zijn de belangrijkste gezichten in Away.

Emma Green

Emma Green is de commandant van de Mars Joint Initiative. Ze is getrouwd met een collega-astronaut, met wie ze een dochter heeft. Tijdens de missie zijn haar man en kind nooit ver uit Emma's gedachten. Onder hoge stress laat ze wat steken vallen, en dat wekt geen vertrouwen bij de bemanning.

De rol van Emma wordt gespeeld door Hilary Swank. Je kent haar ongetwijfeld uit Boys don't cry en Million dollar baby. Voor beide rollen kreeg ze een Oscar.

Matt Logan

Matt Logan is de echtgenoot van Emma. Samen volgden ze de astronautenopleiding, maar Matt blijkt door een zeldzame medische aandoening niet geschikt voor ruimtemissies en werkt daarom op de grond voor de missieleiding van NASA. Tijdens de drie jaar durende Marsreis van Emma komt de zorg voor hun dochter op Matts schouders terecht.

Josh Charles speelt de rol van Matt in Away. De acteur speelde eerder de rol van Will Gardner in The good wife. Het leverde hem een Golden Globe-nominatie op.

Lu Wang

Dr. Lu Wang is het Chinese bemanningslid van de Marsmissie. Lu is chemicus, getrouwd en moeder van een kind, maar ze heeft een geheime lesbische relatie met een NASA-medewerkster. Als dat geheim uitlekt, brengt het haar in de problemen.

Lu is een rol van de Chinees-Amerikaanse actrice Vivian Wu. Op jongere leeftijd speelde ze rolletjes in Amerikaanse tv-series, zoals ER en Ghost whisperer, maar tegenwoordig is ze vooral te zien in Chinese films. 

Misha Popov

De Russische kosmonaut Misha Popov is 's werelds meest ervaren ruimtevaarder. De ingenieur is getrouwd met zijn werk, en vader van een dochter die hij niet meer ziet.  

Mark Ivanir speelt de rol van Misha. Je kunt gezicht kennen van Homeland en The new pope, maar ook van For all mankind. Ook in die serie van Apple TV+ was hij te zien als kosmonaut.

Kwesi Weisberg-Abban

Als botanist zorgt dr. Kwesi Weisberg-Abban voor de planten aan boord. Kwesi werd geboren in Ghana en opgevoed door Engelse adoptieouders. De missie naar Mars is zijn eerste ruimtereis.

Kwesi wordt gespeeld door Ato Essandoh, een acteur die opduikt in talloze films en series. In de bios speelde hij onder meer in Blood diamonds en Jango unchained, op tv in Elementary en de Netflix-serie Altered carbon.

Ram Arya

Kapitein Ram Arya is Emma's rechterhand, piloot en boordarts. Dat maakt de Indiase astronaut een onmisbare schakel in de missie naar Mars. Zijn familie ziet hij nooit meer.

Ray Panthaki speelt de rol van kapitein Arya. De acteur werd geboren in Londen. Hij had een rolletje in EastEnders en was recentelijk te zien in Gangs of London en de Netflix-serie Marcella.

Alexis Logan

De tienerdochter van Emma en Matt weet dat ze haar moeder pas over drie jaar weer zal zien. Haar jonge leven komt nog meer op zijn kop te staan als haar vader problemen krijgt met zijn gezondheid. 

De 19-jarige Talitha Bateman werkt zich momenteel aardig in de kijker als actrice. Ze speelde onder meer in Geostorm, Love, Simon en Annabelle: Creation.

Away

drama | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie