Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Topserie Atlanta - en meer - komt naar Star op Disney+

Series | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Star
©
Foto: Star

Als je een abonnement hebt op Disney+ betaal je - of je nu wilt of niet - ook voor Star. Deze rubriek binnen de streamingdienst wordt steeds interessanter. Vanaf deze maand kijk je er bijvoorbeeld naar de bejubelde serie Atlanta van Donald Glover, plus de nodige horrorfilms.

Star werd begin dit jaar toegevoegd aan Disney+, wat gepaard ging met een prijsverhoging van twee euro per maand. Aanvankelijk was het maar zeer de vraag of de nieuwe rubriek dat extra geld waard was. Er is echter geen manier om Disney+ in huis te halen zonder Star. Inmiddels is het aanbod van Star gelukkig aardig uitgebreid. Er komt maandelijks meer moois bij, en als je er toch al voor betaalt, waarom zou je er dan niet naar kijken?

19 oktober: Atlanta

In het geval van Atlanta krijg je daar zeker geen spijt van. Deze komische dramaserie werd bedacht door acteur en muzikant Donald Glover, die ook de hoofdrol speelt. Nadat hij zijn studie op Princeton heeft gestaakt is Earn op zoek naar manieren om iets van zijn leven te maken. Hij heeft een dochtertje met zijn ex Van (Zazie Beetz) en een neef Alfred (Brian Tyree Henry) die aan de weg timmert als rapper Paper Boi. Earn besluit Alfreds manager te worden, net als diens carrière van de grond komt. Een andere vaste rol in Atlanta wordt gespeeld door Lakeeth Stanfield als Darius, de rechterhand van Alfred.

Weinig series zijn zo origineel als Atlanta, de winnaar van twee Golden Globes en vijf Emmy's. De afleveringen zijn soms hilarisch, dan weer dramatisch, maar soms ook spannend of pure horror. De eerste twee seizoenen staan vanaf 19 oktober op Star bij Disney+. Een derde seizoen wordt al heel lang verwacht. Inmiddels zijn de opnames afgerond. De afleveringen verschijnen in de loop van 2022. Ook werd bekend dat de serie is verlengd met een vierde seizoen.

19 oktober: White House Farm

Deze zesdelige Britse serie vertelt het verhaal van een waargebeurde misdaad. In 1985 werden vijf leden van de familie Bamber doodgeschoten op een boerderij in Essex. Rechercheurs Taff Jones (Stephen Graham) en Stan Jones (Mark Addy) onderzoeken de zaak en horen van zoon Jeremy (Freddie Fox) hoe zijn zus in een vlaag van waanzin aan het moorden sloeg. Al snel blijkt dat er redenen zijn om aan Jeremy's verhaal te twijfelen.

 

Zet White House Farm op je kijklijst

22 oktober: What Lies Beneath

In de maand van Halloween pakt ook Star uit met een lading fijne horrorfilms. Deze is al wat ouder, maar nog steeds effectief dankzij het mysterieuze verhaal en de goed getimede schrikeffecten. De welgestelde Claire en Norman Spencer (Michelle Pfeiffer en Harrison Ford) leiden een rustig bestaan. Als haar buurvrouw Mary spoorloos verdwijnt, vermoedt Claire dat het geen zuivere koffie is. Probeert de geest van Mary haar te benaderen, en wat hebben de spookachtige gebeurtenissen in haar huis te betekenen? 

 

22 oktober: The Rocky Horror Picture Show

Deze obscure horrormusical uit de jaren zeventig groeide uit tot de grootste cult-hit aller tijden. De kans dat je nog nooit van de film hebt gehoord is klein, maar het is ook absoluut een film die je moet hebben gezien. Alleen al de liedjes maken hem de moeite waard, en daarnaast zijn er het gestoorde verhaal en de briljante vertolkingen. Susan Sarandon speelt een van haar eerste hoofdrollen, maar Tim Curry steelt de show als de excentrieke Dr Frank-N-Furter. 

Zet The Rocky Horror Picture Show op je kijklijst

 

29 oktober: 28 Days Later en 28 Weeks Later

In 2002 gaven regisseur Danny Boyle (Trainspotting) en scenarist Alex Garland (Never Let Me Go) een originele draai aan het zombiegenre. Na een ongeluk met een virus gaat het helemaal mis en moeten vier overlevenden zien te overleven terwijl ze de bloeddorstige geïnfecteerden proberen te vermijden. Vijf jaar later kreeg de film een uitstekend vervolg met 28 Week Later.

Zet 28 Weeks Later op je kijklijst

 

White House Farm murders

Misdaad | serie | 2019

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie