Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Apple TV+ heeft goed nieuws en slecht nieuws

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Apple TV+, de streamingdienst van de bekende iPhone-bouwer, heeft goed nieuws en slecht nieuws. Wat wil je als eerste horen?

Okee dan, het slechte nieuws eerst. Sinds de lancering van Apple TV+ in november van 2019 is de streamingdienst gratis te zien voor klanten die een nieuwe iPhone, iPad of ander Apple-product kochten. De gratis periode zou een jaar duren. Daarna moest er vijf euro per maand betaald worden om te kunnen blijven kijken.

In de verlenging

Apple voelde wel aan dat het beëindigen van de gratis periode zou zorgen voor een grote uitstroom van klanten. De streamingdienst is namelijk bepaald nog geen publiekstrekker. Daarom werd de periode een aantal keer verlengd, en kijken de gratis abonnees van het eerste uur nog steeds voor nop. Maar daar komt nu een einde aan.

 

Jason Momoa in See, een van de duurdere series op Apple TV+

Betalen zul je

In de nieuwe voorwaarden van Apple TV+ die onlangs werden bekendgemaakt geeft de aankoop van een Apple-apparaat recht op nog maar drie gratis maanden. Daarna moet er echt betaald worden, want dure series als See en For All Mankind groeien niet aan de boom.

Wat het nieuwe beleid gaat betekenen voor het abonneebestand is nog onduidelijk. Sommige schattingen spreken van 40 miljoen (grotendeels gratis) kijkers, maar Apple doet geen uitspraak over het aantal abonnees.

Ted Lasso

Dan nu het beloofde goede nieuws. Ted Lasso, de ongelooflijke positivo die aan de slag ging als trainer van een Engelse voetbalclub, keert terug in een tweede seizoen van de comedyserie. De titelrol in Ted Lasso wordt gespeeld door Jason Sudeikis.

Kijk hier alvast de trailer, en geniet vanaf 23 juli van nieuwe afleveringen op Apple TV+. Tenzij je abonnement tegen die tijd is beëindigd natuurlijk.

Lees ook onze eerder recensie van Ted Lasso