Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Dit is Anya Taylor-Joy uit de Netflix-serie The Queen's Gambit

Series | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Anya Taylor-Joy werd in één klap een ster dankzij de Netflix-serie The queen's gambit waarin ze het schaakwonder Beth speelt. Maar de 24-jarige actrice komt niet zomaar uit de lucht vallen.

In het wonderschone The queen's gambit knalt Anya Taylor-Joy van het doek met haar rode haar en bijpassende karakter.De Argentijns-Britse zou zomaar eens een van de belangrijkste actrices van de toekomst kunnen worden. 

Jeugd

De 24-jarige had een interessante jeugd als een van zes kinderen van een Afrikaanse-Spaanse-Engelse moeder en een Schotse-Argentijnse vader die bankier was maar zijn carrière aan de wilgen hing om met motorboten te gaan racen. Zelf groeide Anya op in de Verenigde Staten en Argentinië. 

Viktor & Rolf

Taylor-Joy begon als balletdanseres, speelde in videoclips van Skrillex en Hozier en is het gezicht van het parfum Flower Bomb van onze eigen Viktor & Rolf. 

The witch

Acteren doet ze sinds een jaar of vijf. Ze maakte haar debuut in 2015 in de horrorfilm The witch (foto) waarin ze meteen indruk maakte. In 2016, speelt Anya in Morgan, a science fiction horror film, in the title role of an artificial being en in hetzelfde jaar speelde ze vriendin van Barack Obama’s in Barry, een film over de jeugdjaren van de voormalig president. 

Emma

In 2017 ging de actrice terug naar het horrorgenre met Split, over een man (James McAvoy) met 24 verschillende persoonlijkheden. Dit jaar ontving Anya weer lovende recensies voor haar rol in het kostuumdrama Emma (foto). 

Last night in Soho

Voor het volgende jaar staat er ook alweer het een en ander op het programma. In Last night in Soho (foto) kan Anya tijdreizen naar het Londen van de jaren zestig waar ze haar idool ontmoet, een zanger in spe (Matt Smith). Maar dat tijdreizen loopt niet zo best af.

Mad Max

Als het goed is kunnen we Last night in Soho in april volgend jaar zien. En dan staat er ook nog een Mad Max-film op het programma en een film die zich afspeelt in IJsland met Nicole Kidman.

The Queen's Gambit

drama | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie