Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Amerika kijkt in november naar een nieuw seizoen van Dexter... en wij?

Series | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

Deze week kreeg het langverwachte negende seizoen van Dexter een premièredatum en een trailer. Op 7 november komt de sympathieke seriemoordenaar na acht jaar weer in actie. De vraag is of en wanneer we daar in Nederland van kunnen meegenieten.

Op het Comic-Con entertainmentcongres, dat dit jaar wegens de coronamaatregelen grotendeels online plaatsvindt, was er goed nieuw over de herstart van de populaire misdaadserie Dexter. Acht jaar nadat de seriemoordenaar zijn dood in scène zette, keert hij terug in een nieuw seizoen. De makers spreken liever niet van Dexter seizoen 9, naar van Dexter: New Blood.

9 november

In Amerika kunnen de fans uitkijken naar 9 november, de dag dat de eerste van tien afleveringen te zien is op abonneekanaal Showtime. De nieuwe reeks is weer gemaakt onder leiding van Clyde Phillips, de showrunner van de eerste - en volgends de fans beste - seizoenen van Dexter. Vooral de manier waarop Dexter in seizoen 8 afscheid nam van de kijker kon op weinig waardering rekenen. Dat kan in Dexter: New Blood dus mooi worden rechtgezet.

Trailer

In de nieuwe trailer voor Dexter: New Blood zien we Dexter Morgan (Michael C. Hall) waar we hem acht jaar geleden achterlieten: als houthakker in de bossen van Oregon. Maar bloed kruipt (en spettert) waar het niet gaan kan.

En wij?

De grote vraag is natuurlijk wat we in Nederland hebben aan dit goede nieuws. Showtime is in Nederland niet verkrijgbaar, dus zijn we afhankelijk van andere aanbieders. De streamingrechten van de eerste acht seizoenen van Dexter voor Nederland zijn in handen van Amazon Prime Video. Dat betekent helaas niet dat de streamingdienst de nieuwe afleveringen zomaar in zijn catalogus kan zetten. 

Ook een mogelijkheid is dat de rechten voor Dexter: New Blood worden gekocht door een andere partij. Sommige Showtime-series belanden bij de NPO - Dexter zelf werd ooit door de VPRO uitgezonden - maar er is geen garantie dat dit met Dexter: New Blood ook gebeurt.

Lees hier meer over de cast van Dexter: New Blood

En wanneer?

Natuurlijk weten zowel Showtime als de streamingdiensten dat Dexter ook buiten de VS veel fans heeft, die staan te popelen om de nieuwe afleveringen te zien. Er zal dus druk geboden worden op de rechten voor de serie. Wanneer dat zijn vruchten afwerpt is nog niet te zeggen, maar hopelijk is er vóór november meer duidelijkheid. We houden je op de hoogte!