Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Amazon investeert flink meer miljarden in Prime Video

Series | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Ruim elf miljard dollar investeerde Amazon in 2020 in content voor zijn abonnees. Dat is 41 procent meer dan het jaar daarvoor. Met zijn grote ambities zit de internetgigant concurrent Netflix op de hielen.

Het bedrag van 11,8 miljard dat Amazon in 2020 uitgaf aan content ging zowel naar nieuwe films en series voor Amazon Prime Video als naar muziekrechten voor Amazon Music. In veel landen is Amazon Music, een soort Spotify, inbegrepen bij een Prime-lidmaatschap. In Nederland is dat niet het geval, en dat is een van de redenen dat Prime Video bij ons maar 2,99 euro per maand kost. In Amerika betalen Prima-abonnees 12,99 dollar per maand.

Concurrentie voor Netflix

Dik elf miljard dollar is natuurlijk een gigantische bedrag, maar nog niet zoveel als Netflix in 2020 kwijt was. 's Werelds grootste streamingdienst legde een slordige 19,2 miljard dollar neer voor nieuwe titels. Het gat tussen Netflix en Amazon wordt jaar na jaar wel steeds kleiner.

Ambitieus

De ambities van Amazon zijn groot, en dat kun je de laatste tijd terugzien in de catalogus van Prime Video. De streamingdienst scoort kijkers en prijzen met onder meer The Marvelous Mrs. Maisel, The Boys, Jack Ryan en Them.

The Underground Railroad

Vanaf 14 mei kijk je op Prime Video naar een nieuwe veelbelovende serie: The Undergroud Railroad, gebaseerd op de gelijknamige historische roman van Colson Whitehead. De serie vertelt het verhaal van de slaven die vanuit de Zuidelijke staten van de VS naar het veilige Noorden werden gesmokkeld. Onderstaande trailer plaatste Amazon vandaag online.

Komende tijd komen er op Prime Video nog heel wat grote series bij, zoals het langverwachte The Lord of the Rings.