Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Nieuwe Netflix-serie over pesten en wraak op een meisjesschool

Series | 1 jaar geleden | Jorrit van Broekhoven

Series over leerlingen op de middelbare school zijn populair op Netflix: kijk maar naar het succes van Derry Girls, Elite of Young Royals. Wat AlRawabi School for Girls bijzonder maakt, is dat hij afkomstig is uit Jordanië.

Meisjesschool AlRawabi is een fijne plek voor de leerlingen, totdat een aantal nieuwkomers de sfeer verziekt. Een groep vriendinnen wordt het doelwit van pesterijen en geweld, en zowel hun medeleerlingen als de schoolleiding kiezen partij voor de pesters. Dat vraagt natuurlijk om wraak.

Netflix original

AlRawabi School for Girls is niet de eerste Jordaanse Netflix original. Een paar jaar geleden was al de serie Jinn op Netflix te zien, een tienerdrama met fantasy-elementen. Als eerste Netflix-serie uit het Midden-Oosten deed Jinn destijds flink wat stof opwaaien. De serie kreeg in het conservatieve Jordanië scherpe kritiek op het 'immorele gedrag' van de personages. Zo kust een rebelse tiener maar liefst twee (!) verschillende jongens en wordt er ruwe taal gesproken. Een openbaar aanklager eiste dat de verspreiding van de serie onmiddellijk zou worden gestaakt. Tevergeefs: Jinn is wereldwijd in zo'n 160 landen te zien.

Trailer

Aan de trailer te zien gaat het er in AlRawabi School for Girls niet veel braver aan toe. We zien de meiden niet vloeken of zoenen, maar er wordt wel stevig gepest, gelogen, verraden en er vallen rake klappen. Terwijl Jinn een leeftijdsadvies had van 16 jaar en ouder, wordt AlRawabi School for Girls geschikt gevonden voor kijkers vanaf 12 jaar. We zijn benieuwd wat men daar in Jordanië van vindt. De miniserie staat vanaf 12 augustus op Netflix.