Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Alles over de nieuwe serie Tiny pretty things op Netflix

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Wordt Tiny pretty things de volgende Netflix-sensatie? Dat zou zomaar kunnen, want de serie heeft alle elementen om een succes te worden.

We hebben alles wat we nu al over de serie weten voor je op een rijtje gezet. Zo kun je makkelijk beslissen of Tiny pretty things jouw nieuwe ding wordt.

Waar gaat Tiny pretty things over?

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sona Charaipotra en Dhonielle Clayton en speelt zich af op de Archer balletschool in Chicago. Op die gerenommeerde school zitten dansers en danseressen met allerhande verschillende achtergronden. Maar allemaal hebben ze dezelfde droom: de absolute top bereiken. 

Als een van de topdanseressen door een val overlijdt, komt er opeens een plek vrij op de school. Voor Neveah, een getalenteerde danseres uit een arm milieu, is dat de kans om zich te bewijzen. Maar de Archer school blijkt een plek vol haat en nijd, waar de concurrentie tussen de danseressen moordend is. Misschien zelfs letterlijk.

Waarmee kun je Tiny pretty things vergelijken?

Als je van Pretty little liars hebt genoten, dan is Tiny pretty things waarschijnlijk ook wel iets voor jou. Beide series draaien om tieners op een school waar van alles niet pluis is. Ook Pretty little liars heeft een grote cast vol knappe gezichten. De serie mikt op tieners, maar wordt afgeraden voor kijkers onder de veertien jaar vanwege grof taalgebruik en verwijzingen naar seks en drugs.

Wie spelen er in Tiny pretty things?

Kylie Jefferson in Tiny little things

Kylie Jefferson speelt de hoofdrol van Neveah, een groot talent dat de kans krijgt op een topopleiding op de Archer balletschool. De rebelse Neveah laat zich door niemand stoppen.

Casimere Jollette in Tiny little things

Casimere Jollette is te zien als Bette, een ambitieuze perfectionist uit een rijk milieu. Bette werkt waarschijnlijk het hardst van alle dansers op Archer.

Daniela Norman in Tiny little things

Daniela Norman speelt de rol van June. Ze wordt door haar strenge moeder gepusht om het ver te schoppen, en de balletschool is de plek waar ze thuishoort.

Lauren Holly in Tiny little things

Lauren Holly als Monique, een voormalig danseres en tegenwoordig directeur van de Archer balletschool. Ze houdt de touwtjes stevig in handen en zal er alles aan doen om te voorkomen dat haar school in een kwaad daglicht komt te staan.

En wees gerust: naast mooie meiden zijn er ook genoeg knappe jongens te zien in Tiny pretty things. De dansers worden gespeeld door Barton Cowperthwaite als Oren (de vriend van Bette), Damon J. Gillespie als de geheimzinnige Caleb, Brennan Clost als de opvliegende Shane en Michael Hsu Rosen als de intimiderende Nabil. Bayardo De Murguia speelt de rol van choreograaf Ramon, die geen kritiek duldt

Is er een trailer?

Natuurlijk is er een trailer! En hier kun je hem bekijken:

Waar en wanneer kan ik Tiny pretty things zien?

De serie gaat op maandag 14 december van start op Netflix. Dan kun je alle tien afleveringen van het eerste seizoen bekijken.

Komt er een tweede seizoen van Tiny pretty things?

Netflix heeft op dit moment nog geen tweede seizoen van de serie besteld. Maar als Tiny pretty things een succes wordt, is de kans daarop wel groot. De auteurs van het boek waarop de serie gebaseerd is, hebben namelijk ook een vervolg geschreven: Shiny broken pieces. Dat maakt het schrijven van een scenario voor seizoen twee alvast een stuk makkelijker.

Tiny Pretty Things

drama | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie

Dit artikel ging over

Klik op de titels om deze direct te kunnen kijken