Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alles wat je moet weten over de Netflix-serie Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Series | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Waarschijnlijk verschijnt de Bridgerton spin-off over Queen Charlotte al dit voorjaar op Netflix. Wat kunnen we verwachten?

Queen Charlotte: A Bridgerton Story gaat over de jonge jaren van de van origine Duitse Charlotte en concentreert zich op haar liefdesleven, haar huwelijk met koning George III en haar weg naar de macht. Naast Charlotte zien we ook een jonge Violet Bridgerton en Lady Danbury. Queen Charlotte is een miniserie, dus hij wordt maar één seizoen lang. 

Wie was Charlotte?

Charlotte van Mecklenburg-Strelitz werd in 1744 geboren in Duitsland, ze bleef 57 jaar getrouwd met George en het stel kreeg 15 kinderen. Charlotte stierf in 1818. Het stel had een zeer gelukkig huwelijk totdat George krankzinnig werd (zoals ook in de serie Bridgerton te zien is). 

Je zou het misschien niet verwachten maar de Bridgerton-boeken zijn gebaseerd op de ware geschiedenis al is het onwaarschijnlijk dat koningin Charlotte daadwerkelijk van Afrikaanse afkomst was. In de serie Bridgerton is ze zeer extravagant en ook dat klopt met de verhalen over de echte koningin.

Zo trouwde Charlotte binnen zes uur na haar ontmoeting met koning George, was ze plantkundige en een van de eerste die het talent van Mozart zag. Charlotte stelde zich nogal beschermend op tegenover haar dochters en wilde ze graag om zich heen houden als gezelschapsdames. Het gevolg was dat geen van de zes dochters kinderen kreeg en alleen de oudste trouwde. 

Video over Charlotte

De cast

De cast bestaat uit drie bekende Bridgerton-gezichten, de rest is helemaal nieuw. 

Golda Rosheuvel is Queen Charlotte
Adjoa Andoh is Lady Agatha Danbury
Ruth Gemmell is Lady Violet Bridgerton
India Ria Amarteifio is de jonge Queen Charlotte
Katie Brayben is Vivian Ledger
Keir Charles is Lord Ledger
Sam Clemmett as Brimsley
Richard Cunningham is Lord Bute
Michelle Fairley is Princess Augusta
Tunji Kasim is Adolphus
Rob Maloney is Royal Doctor
Corey Mylchreest is King George

Releasedatum

De datum 4 mei 2023 doet de ronde, maar Netflix heeft dat nog niet officieel bevestigd. Maar het gaat hoe dan ook niet lang duren voordat we naar Queen Charlotte: A Bridgerton Story kunnen kijken. 

Bridgerton seizoen 3

Intussen wordt er ook hard gewerkt aan het derde seizoen van Bridgerton, maar ook van die serie weten we nog niet wanneer ie op Netflix te zien zal zijn. 

Hier lees je alles over seizoen 3

Bridgerton

Drama | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie