Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Kijk alle Taylor Sheridan-hits nu bij SkyShowtime

Series | 2 maanden geleden | Esther Hut

©
Foto: SkyShowtime
©
Foto: SkyShowtime

Groot fan van de Taylor Sheridan series? Dan is er goed nieuws, want bij Skyshowtime kun je terecht voor al zijn hitseries zoals Yellowstone, 1883, Mayor of Kingstown en 1923.

 

Sinds zijn eerste serie Yellowstone een hit werd, is Taylor Sheridan niet te stoppen. Zo zijn er de prequels en spin-offs van de oorspronkelijke show, maar komen er ook hele nieuwe creaties uit zijn pen.

Wij geven je een overzicht.

Yellowstone

De moderne westernserie Yellowstone is onwaarschijnlijk populair in de Verenigde Staten. De serie draait om de familie Dutton, eigenaars van de grootste ranch in de VS. Dat wil John Dutton (Kevin Costner) ook graag zo houden, maar activisten, indianen en projectontwikkelaars hebben het op zijn grond voorzien.

Yellowstone is eigenlijk een soort moderne Dallas vol drama, geheimen, moord en andere schandelijke gebeurtenissen.

Inmiddels zijn er vijf seizoenen uit van de succesvolle serie.

1883

Deze spin-off en prequel van Yellowstone laat zien hoe de familie Dutton belandde op het stuk grond dat later de Yellowstone-ranch zou worden. De serie werd vanaf de eerste aflevering al met lof overladen door het grote publiek.

Waar we in Yellowstone mee leefden met de familie Dutton in huidige tijd, neemt 1883 ons mee naar de geschiedenis van de familie. De Dutton’s ontvluchten de armoede en ondernemen een gevaarlijke tocht om het geluk in Montana te vinden.

Hoofdrollen in de serie worden gespeeld door onder meer Sam Elliott, Tim McGraw en Faith Hill.

1923

Nog een prequel van Yellowstone is 1923. Ondanks de prequel heeft het zeker niet de minste acteurs die de hoofdrollen spelen.

Harrison Ford

Zo zien we Harrison Ford (80) in zijn eerste grote tv-rol en Helen Mirren (77). Zij spelen Jacob Dutton en zijn vrouw Cara die in 1923 de scepter zwaaien over de Yellowstone-ranch.

1923 speelt zich dus een eeuw af voordat Kevin Costner de scepter zwaait over de Dutton-ranch. Maar in 1923 zien we hoe het leven voor de tweede en derde generatie was op de ranch.

Zij krijgen veel veranderingen voor hun kiezen. Dieren worden vervangen door machines, de lokale overheid krijgt steeds meer te vertellen, de concurrentie van andere ranchers neemt toe en er is heel veel droogte.

Het complete eerste seizoen is nu te zien.

Mayor of Kingstown

Ook deze serie komt uit de koker van Taylor Sheridan. Mayor of Kingstown is een spannende en meeslepende serie die je zeker op je lijstje moet zetten. 

Jeremy Renner 

Jeremy Renner speelt Mike McLusky, die de positie van zijn broer overneemt als de machtigste man in Kingstown, Michigan. Het enige waar in deze plaats geld mee te verdienen valt, is de gigantische lokale gevangenis.

De serie behandelt actuele thema's als kansenongelijkheid, racisme en corruptie.

De eerste twee seizoenen zijn nu te bingen.