Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Actieserie Hijack met Idris Elba is nu in zijn geheel te bingen

Series | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

Idris Elba is stevig bezig als actieheld in de serie Hijack. Deze staat nu compleet op Apple TV+

Nu ook het zevende en laatste deel van Hijack op Apple TV+ staat, kun je de hele actieserie lekker bingen. In het spannende Hijack neemt Idris Elba het in de rol van Sam Nelson op tegen een bende gewetenloze vliegtuigkapers. Het is een serie die doet denken aan Die Hard met Bruce Willis of de Under Siege-films met Steven Segal. Alleen is Sam Nelson geen taaie agent of militair, maar een onderhandelaar voor grote ondernemingen.

Hijack

"Als je iets gaat bingen moet het echt goed zijn", zegt Elba in een interview met Variety. "Je wilt steeds meer, het verhaal doorwerken en je verdiepen in de personages. Met mijn vrouw kijk ik Succession, dat is echt binge-materiaal. Hetzelfde met Ozark. Ik wilde een serie met dezelfde soort impact."

Apple TV+

Het is daarom vreemd dat Elba ervoor heeft gekozen om in een serie van Apple TV+ te spelen, omdat die streamingdienst er juist om bekend staat dat hij series met één nieuwe aflevering per week aanbiedt. Vanaf deze week staan echter alle zeven afleveringen van Hijack in de catalogus en kan het bingen beginnen. 

Seizoen 2

Of Sam Nelson terugkomt in een tweede seizoen kon de hoofdrolspeler nog niet zeggen. "Wat zou een acceptabel scenario zijn om hem terug te laten keren?", vraagt Elba zich af. "Als ik eerlijk ben weet ik het niet. Ik zou wel willen, maar ik wil Sam Nelson niet in een andere kaping laten terugkeren." Dat klinkt dus niet hoopgevend, maar misschien zien we Sam nog eens terug in een wolkenkrabber waar terroristen een kerstfeestje gijzelen.