Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Acteurs voor koninklijke rollen onthuld: Dit zijn Beatrix en Claus in de serie over Máxima op Videoland

Series | 4 maanden geleden | Susanne Jansen

©
Foto: Jasper Suyk
©
Foto: Jasper Suyk

De opnames voor de Videoland Original-serie Máxima zijn in volle gang en vandaag zijn twee nieuwe castleden aangekondigd: Elsie de Brauw speelt voormalig Koningin Beatrix en Sebastian Koch vertolkt de rol van Prins Claus. De serie vertelt het fascinerende levensverhaal van koningin Máxima.

Het verhaal van Máxima wordt verteld in zes afleveringen.

Cast

Elsie de Brauw neemt de rol van voormalig Koningin Beatrix op zich. Elsie was te zien in meerdere films en televisieseries, zoals Zee van Tijd, Drijfzand, Prins en Morten. 
De Duitse acteur Sebastian Koch vertolkt de rol van Prins Claus en was onder andere te zien in Zwartboek, Homeland, The Danish Girl en Das Leben der Anderen.
Elsie en Sebastian zijn te zien naast de eerder aangekondigde acteurs Delfina Chaves en Martijn Lakemeier. Delfina speelt koningin Máxima en Martijn is gekozen voor de rol van koning Willem-Alexander. 

Verhaal

De eerste van de zes afleveringen begint in 1999 in Sevilla, waar Máxima en Willem-Alexander elkaar voor het eerst ontmoeten. De lijn vanaf 1999 wordt afgewisseld met het verleden, waarin te zien is hoe een jonge Máxima haar leven al voorbereid wordt op waar ze nu is. 

Máxima is in 2024 te streamen bij Videoland.