Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De 10 beste realityseries op Netflix

Series | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Niets werkt beter dan een spannende, ranzige, grappige realityshow om je zinnen te verzetten. Dit zijn de 10 leukste op Netflix.

10. Million dollar beach house

Dit is zeker niet de beste realityserie op Netflix, vandaar ook dat ie op plek 10 staat. De inhoud klinkt op papier goed: peperdure huizen op East Hampton en makelaars die strijden om klanten en de meeste commissie. Maar in de praktijk is Million dollar beach house best saai. De makelaars zijn oninteressant en alles voelt nep aan. Maar de huizen zijn gelukkig om te smullen. 

Zet Million dollar beach house op je kijklijst

9. Dating around

Een inwoner van New York gaat op vijf dates met verschillende mannen in de hoop de liefde te vinden. Op het eind kiezen ze er eentje met wie ze nog eens op stap willen. Sommige afleveringen zijn saai, andere heel leuk (vooral aflevering 4 met vrijgezel Leonard). 

Zet Dating around op je kijklijst

8. Bling Empire

Bling empire volgt een groep extreem rijke Aziaten in Los Angeles. Rijke mensen doen het over het algemeen heel goed in realityseries. De 99% van de wereld die gewoon moet werken om rond te komen, kijkt graag naar het onbereikbare. En we zien natuurlijk ook graag dat die rijke mensen helemaal niet zo gelukkig zijn.

Zet Bling empire op je kijklijst 

7. The circle

The circle was de allereerste realityshow op Netflix en meteen een dikke hit. In het programma strijden acht deelnemers om 100.000 dollar. Daarvoor moeten ze wel uitzoeken wie van hen de boel bedriegt en zich voordoen als iemand anders. Om het moeilijk te maken, zien ze elkaar niet en mogen ze alleen communiceren via een speciale app.

Zet The circle op je kijklijst

6. Love on the spectrum

Mensen met autisme hebben over het algemeen hun hart op de tong, vandaar dat ze nog wel eens moeite hebben om de liefde te vinden. Love on the spectrum volgt jongvolwassenen die op zoek zijn naar de liefde en aan het daten slaan. En dat levert een totaal ander programma op dan de over-the-top datingshows die we op realitygebied gewend zijn. Dit is echt! 

Zet Love on the spectrum op je kijklijst

5. Blown away

Heel iets anders nu. Een wedstrijd met glasblazers, is dat leuk? Ja, dat is hartstikke leuk. Deze mensen maken kunstwerkjes met hun mond. Je kijkt je ogen uit. Extra spannend is dat het glas nogal eens kapot willen vallen. Een beetje zoals wanneer een taart omkukelt bij Heel Holland bakt. Het tweede seizoen staat inmiddels ook al op Netflix. 

Zet Blown away op je kijklijst

4. Selling sunset 

Bloedmooie vrouwen die idioot dure huizen verkopen in Los Angeles onder leiding van een kleine kale tweeling. Het klinkt apart, maar deze serie is hoogst verslavend. En al die vrouwen op een kantoor, dat kan natuurlijk nooit lang goed gaan. Dus we krijgen de nodige ruzie op de koop toe. 

Zet Selling sunset op je kijklijst

3. Too hot to handle

Too hot to handle is precies het tegenovergestelde van Temptation Island. Hier hebben we een eiland vol knappe vrijgezellen die de liefde zoeken, maar ze mogen niet aan elkaar zitten. We herhalen: ze mogen niet aan elkaar zitten. Doen ze dat wel, dan krijgen ze een geldboete. Too hot to handle was een sensatie en Netflix heeft dan ook twee nieuwe seizoenen aangekondigd. 

Zet Too hot to handle op je kijklijst

2. Below Deck

Als je echt niet meer weet wat je met je geld aanmoet, huur je een superjacht op een tropische locatie waar je 24/7 in de watten wordt gelegd. Below deck volgt het personeel van z'n superjacht dat keihard moet werken, maar ook heel hard kan feesten. En ook hier wordt weer bevestigd dat superrijke mensen vaak supervervelend zijn. 

Zet Below deck op je kijklijst

1. Love is blind

Iedereen die gek is op reality wacht met smart op een nieuw seizoen van Love is blind, want wat was het eerste seizoen leuk! De reeks probeert te bewijzen dat innerlijk belangrijker is dan uiterlijk. De kandidaten kunnen daarom wel met elkaar praten, maar ze krijgen de anderen niet te zien en  besluiten enkel op basis van gesprekken of ze zich met iemand willen verloven. Natuurlijk was het concept totale nonsens omdat alle kandidaten bloedmooi waren, maar het leverde wel fantastische reality tv op. 

Zet Love is blind op je kijklijst