Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De 8 beste bakshows van heel Netflix

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Terwijl op televisie de thuisbakkers van Heel Holland Bakt hun best doen in de tent van Omroep MAX, staat Netflix vol met goede (en minder goede bakkers). Als je wilt kun je het hele jaar naar bakshows kijken. En waarom ook niet?

1. Nadiya Bakes

Zes jaar geleden won Nadiya Hussain The Great British Bake-Off en sindsdien is haar ster alleen maar rijzende. Ook voor deze Netflix-serie vol lekkernijen kreeg ze alleen maar lovende recensies. Iedereen vindt Nadiya lief en warm. En ze maakt nog bijzonder lekker dingen ook. Van cupcakes met aardbeien van binnen, tot een scone pizza met bosbessen en citroen. Alles is heerlijk! 

2. Sugar Rush

Bakwedstrijd die een beetje hysterisch is, maar ook heel vermakelijk. Vier teams strijden tegen elkaar waarbij iedere ronde een team afvalt. De deelnemers maken indrukwekkende baksels en als kijker leer je af en toe ook nog iets. Wat wil je nog meer? 

3. Zumbo's Just Desserts

Het zou heel goed kunnen dat je Adriano Zumbo kent als regelmatig terugkerende gast in MasterChef Australia. Dankzij dat programma werd de Australische patissier zo beroemd dat hij zijn eigen programma kreeg. In Zumbo's Just Desserts nemen 10 deelnemers het tegen elkaar op terwijl ze de lekkerste zoetigheden maken. En alles ziet er nog bijzonder mooi uit ook. Adriano doet het niet alleen, hij, chef Rachel Khoo helpt met jureren. 

4. Nailed It!

Deze bakshow is net even anders dan alle andere. Hier zijn de deelnemers namelijk matige thuisbakkers. Om het extra moeilijk te maken, wagen ze zich aan meesterwerken op bakgebied en dat is natuurlijk gedoemd te mislukken. En dus lijken de meeste baksels uiteindelijk meer alsof de hond ze net heeft uitgekotst dan op de prachtige voorbeelden. Maar dat is juist de lol van Nailed It! Comedian Nicole Byer presenteert de show. 

5. The Curious Creations of Christine McConnell

Christine McConnell is kunstenares en fotografe en op bakgebied gespecialiseerd in enge dingen. Ze laat bijvoorbeeld zien hoe je vogelspinnen maakt, of aliens van brood of enge, met chocolade overgoten hoofden. De show zit ook vol met poppen uit de stal van Jim Henson.  

6. Baking Impossible

Hier zijn hele goede bakkers aan het werk. Zij worden gekoppeld een ingenieur om iets te maken dat niet alleen moois en lekker is, maar ook de nodige tests kan doorstaan. Een boot die daadwerkelijk kan drijven bijvoorbeeld of een wolkenkrabber die een kleine aardbeving moet kunnen doorstaan. Deze serie staat trouwens vanaf 6 oktober op Netflix. 

7. Bake Squad

Presentator Christina Tosi heeft de vier beste bakkers die ze kent verzameld. Zij krijgen telkens de opdracht iets moois te maken voor iemand die iets te vieren heeft. En ze maken echt heel mooie dingen. 

8. Crazy Delicious

In deze show zie je chicken wings strawberry cheesecake, prosecco watervallen en kaas die aan bomen groeit. En de boel wordt gepresenteerd door superchef Heston Blumenthal. Dat klinkt allemaal heel bijzonder, maar Crazy Delicious is waarschijnlijk de minste show van deze hele lijst. De set ziet er trouwens wel fantastisch uit, als een soort Willy Wonka-tuin.