Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

6 series en docu's op Netflix die lijken op StartUp

Series | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Een grote hit op Netflix is de serie StartUp, over een nieuw bedrijf, cryptogeld en corruptie. En er zijn meer series met die ingrediënten op Netflix. Dit zijn de leukste acht.

Er staan sinds kort drie seizoenen van de serie StartUp op Netflix. De serie dateert uit 2016, maar er is een reden dat ie nu plotseling populair is

Explained

StartUp gaat over een startup in een nieuwe cryptomunt. Als je geen portefeuille hebt die bulkt van de Bitcoin en Dogecoin is het wellicht handig om je te verdiepen in de cryptocurrency. Daarvoor kun je terecht bij seizoen 1 van de handige serie Explained. 

 

Ozark

Ozark gaat over Marty Byrde een financieel adviseur die geld witwast voor een drugskartel in Mexico. Als het kartel ontdekt dat de zakenpartner van Marty geld achterover drukt, verhuist hij naar de Ozarks in Mssouri en moet daar 8 miljoen wit te zien wassen. Geen eenvoudige klus in een gebied waar helemaal niks gebeurt. Ozark geeft veel inzicht in de donkere kant van het financiële systeem. Je leert hoe je geld het beste kan witwassen en net als in StartUp maakt ook een corrupte FBI-agent zijn opwachting. 

Zet Ozark op je kijkijst

Snabba Cash

In Snabba Cash bedenkt hoofdpersoon Leya een startup waaraan ze denkt stinkend rijk te worden. Haar startup kan voorspellen hoe succesvol andere startups zullen worden. Handig. Maar Leya wil zo graag scoren dat ze geld leent van de onderwereld. En dat is nooit een goed idee, zo bewijst Snabba Cash. 

Zet Snabba Cash op je kijklijst

Bloodline

Drie seizoenen lang volgt Bloodline het wel en wee van de familie Rayburn. Drie van de vier kinderen zijn leiden een geslaagd leven. Zij en hun ouders runnen een hotel in de Florida Keys en zijn zeer gewaardeerd in hun gemeenschap. Danny, het vierde kind, is een probleemgeval. En wanneer hij na lange tijd thuis komt, valt het gezien Rayburn langzaam maar zeker uit elkaar.  Er is corruptie, drugshandel, moord. 

Zet Bloodline op je kijklijst

Fyre: The Greatest Party That Never Happened

Beginnende ondernemers kunnen in deze geweldige documentaire goed zien hoe het niet moet. Organisator Billy McFarland weet via slimme marketing zoveel enthousiasme te creeëren met het door hem georganiseerde Fyre Festival dat zo'n beetje de hele wereld erbij wil zijn. En dat voor tickets die soms meer dan 100.000 dollar kostten. Maar dan moet je het wel waarmaken. 

Zet Fyre: The Greatest Party That Never Happened op je kijklijst

Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates

Bill Gates staat al een tijdje op de radar van menig complotdenker. Hij zou microchips in corona-vaccins stoppen, babybloed drinken, de macht over de wereld willen en bewoners van Texas hielden de Amerikaanse zakenman afgelopen winter zelfs verantwoordelijk voor het uitvallen van de stroom. Gates zou volgens enkele bewoners de zon tegen houden om de aarde koeler te maken.

In deze driedelige documentaire  zien we dat Bill Gates vooral hard werkt. De medeoprichter van Microsoft is een van de rijkste mensen ter wereld en dat werd hij niet zomaar. Zijn geheim: altijd nieuwsgierig blijven en altijd blijven zoeken naar innovaties. Maar ook de tijd nemen om te ontspannen.