Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

6 series die op Downton Abbey lijken

Series | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: BBC
©
Foto: BBC

De heerlijke serie Downton Abbey is alweer een tijdje afgelopen. Gelukkig bestaan er series die bijna net zo leuk zijn als de reeks over de familie Crawley. Kijk maar!

6. Call the midwife op Amazon Prime Video/Ziggo

Call the midwife is net zo charmant als Downton Abbey maar dan net iets nuchterder. De serie gaat over een stel vroedvrouwen in het rauwe Oost-Londen tijdens de jaren vijftig en zestig. En Call the midwife behandelt heel wat controversiële onderwerpen zoals abortus, miskramen en immigratie. Net als Downton Abbey gaat Call the midwife over de worsteling van oude instituties die zich moeten aanpassen aan de moderne tijd. 

Zet Call the midwife op je kijklijst


5. Outlander op Netflix/Ziggo

In Outlander wordt er gereisd in de tijd en daar is in Downton Abbey natuurlijk geen sprake van. We zien Lady Violet nu niet direct in de jaren zeventig of in welke andere tijd dan ook, maar Downton en Outlander zijn wel beiden kostuumdrama's vol romantiek in een prachtige omgeving. 

Zet Outlander op je kijklijst


4. The English game op Netflix

Deze serie werd net als Downton Abbey geschreven door Julian Fellowes. The English game gaat over voetbal, maar ook als je niet van voetbal houdt dan geeft dat niets. De serie is voor alles een historisch drama over sociale klassen. En ja, er zit ook romantiek in. 

Zet The English game op je kijklijst


3. Alias Grace op Netflix

Een serie naar het boek van Margaret Atwood (The handmaid's tale). Alias Grace gaat over de negentiende eeuw veroordeelde moordenares Grace Marks. Grace herinnert zich alleen niets van het misdrijf waarvoor ze is veroordeeld. Een psychiater probeert door gesprekken haar herinneringen weer naar boven te krijgen. 

Zet Alias Grace op je kijklijst


2. Grand Hotel op Netflix

Grand Hotel speelt zich af in Spanje en dus niet op het platteland van Engeland maar de omgeving van de noord-Spaanse kust is net zo mooi, net zoals het Palacio de la Magdalena waar werd gefilmd. Tel daar de romantiek en de mysteries bij op en je hebt een mooie vervanger voor Downton Abbey. De serie speelt zich ook nog eens af aan het begin van de twintigste eeuw en gaat over Julio Olmedo die zijn vermiste zus probeert te vinden. Daarvoor gaat hij undercover door een baan als ober in het hotel te nemen.

Zet Grand Hotel op je kijklijst


1. The crown op Netflix

De koninklijke familie staat net nog een treetje of twee boven de familie Crawly op de sociale ladder. Dat betekent niet alleen meer geld en duurdere jurken, maar ook grotere problemen. En dat is smullen geblazen, zeker omdat het allemaal echt is gebeurd. The crown gaat over het leven van koningin Elizabeth en is een van de duurste series ooit gemaakt. het vierde seizoen staat vanaf 15 november op Netflix. 

Zet The crown op je kijklijst

 

 

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie