Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

6 Netflix-series die op Behind Her Eyes lijken

Series | 9 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Behind her eyes is niet een gewone dramaserie, maar een hele bijzondere. Eentje met een einde dat echt niemand zag aankomen (behalve de lezers van het boek). Wij zochten naar Netflix-series die net zo verrassend zijn.

Niet iedereen is gecharmeerd van het einde van Behind her eyes, maar zelfs de mensen die het helemaal niks vinden, verschoven vast en zeker heel even naar het puntje van hun stoel om te kijken wat er toch in hemelsnaam allemaal aan de hand was. 

Als je het wel leuk vond, dan wil je vast en zeker meer series zien die je net zo bij de les houden. Wij vonden er in ieder geval zes op Netflix. 

Lees ook: onze recensie van Behind her eyes

6. Maniac

Behind her eyes is af en toe verwarrend en gek en Maniac is dat helemaal. In deze serie nemen Annie (Emma Stone) en Owen (Jonah Hill) een nieuwe pil die ze zou moeten bevrijden van mentale kwalen. Maar om dat doel te bereiken moeten ze eerst nog eens terug naar hun meest traumatische ervaringen. En speelt de film zich ook nog eens af in een soort jaren tachtig maar dan aangekleed als de toekomst.

5. Mindhunter

Het blijft eeuwig zonde dat er niet meer afleveringen komen van de serie Mindhunter, maar de twee seizoenen die we wel hebben, blijven geweldig en zijn minstens zo spannend als Behind her eyes. In de jaren zeventig proberen FBI agent Holden Ford en zijn collegaBill Tench in de geest van seriemoordenaars te kruipen door met ze te praten. 

Zet Mindhunter op je kijklijst

4. You

Over plotwendingen gesproken: You zit er vol mee. De serie over de charmante seriemoordenaar Joe Goldberg (Penn Badgley) en zijn slachtoffers blijft verrassen en is ontzettend spannend. En er zit dit jaar een derde seizoen aan te komen! 

Zet You op je kijklijst

3. The sinner

Eigenlijk zitten alledrie de seizoenen van The sinner vol verrassingen, maar we houden het nu even bij het eerste seizoen waarin de vriendelijke moeder Cora Tannetti uit het niets een man neersteekt op het strand. Waarom zou ze dat in hemelsnaam doen? Het is aan rechercheur Harry Ambrose om tot de bodem van het mysterie te komen. 

Zet The sinner op je kijklijst

2. Quicksand

De Zweedse serie Quicksand begint net na een schietpartij op school. De 18-jarige Maja zit vol bloed met het moordwapen vlak naast zich? Is zij de dader? En wat heeft haar vriend Sebastian er mee te maken? Quicksand is een spannende puzzel die in zes afleveringen langzaam wordt opgelost. 

Zet Quicksand op je kijklijst

1. Switched

Originele Japanse Netflix-serie waarin de 16-jarige Ayumi een telefoontje krijgt van haar klasgenootje Zenko Umine. Umine vertelt Ayumi dat ze op het punt staat om zelfmoord te plegen door van het gebouw te springen waar Ayumi op dat moment voor staat. En dat doet ze inderdaad. In de volgende scène wordt Umine wakker in een ziekenhuisbed, gek genoeg zonder een schrammetje.

Maar eigenlijk is dit niet Umine maar Ayumi, die vastzit in Umines lichaam. Ze ontdekt dat het allemaal een plan was van Umine die het perfecte leven van Ayumi wilde stelen. Switched klinkt misschien als een oppervlakkige tienerserie over mensen die met elkaar van leven ruilen, maar het is veel beter dan dat. 

 

Quicksand

Drama | serie | 2019

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie