Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De 10 spannendste series op Netflix

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Zit je in een sleur? Laat Netflix je er dan uit helpen met deze 5 spannende series waarbij je gegarandeerd op het puntje van je stoel zit.

You

In het eerste seizoen van You maakten we kennis met Joe Goldberg (Penn Badgley) als charmante boekhandelmanager in New York. Inmiddels weten we een stuk meer. Joe mag dan charmant zijn, hij is ook dodelijk. In de afgelopen drie seizoenen maakte hij vele slachtoffers. Niet dat Joe graag mensen vermoord, maar ja, het loopt nu eenmaal zo. In seizoen 4 heeft hij een andere identiteit aangenomen om met een schone lei te beginnen. Hij geeft les op een universiteit waar hij wordt omgeven door allemaal knappe jonge studenten. Of dat al niet lastig genoeg is voor Joe, is er ook nog een concurrerende moordenaar in de stad die het op hem voorzien heeft. 

The Recruit

Noah Centineo speelt Als Owen Hendricks, een advocaat die nog maar twee dagen bij de CIA werkt wanneer hij een hele lastige klus voor zijn kiezen krijgt. Hij moet informant Max Meladze (Laura Haddock) in toom zien te houden. Zij dreigt allerlei misstanden bij de inlichtingendienst bloot te leggen, tenzij ze wordt vrijgesproken van een misdrijf. Owen wil zichzelf dolgraag bewijzen en stort zich op de opdracht. Maar dat loopt al snel helemaal uit de hand en hij wordt gedwongen de wereld rond te reizen terwijl hij allerlei internationale politieke groepen en andere belanghebbenden achter zich aan krijgt. The Recruit is de perfecte serie voor een paar avondjes ongecompliceerde actie met een flinke dosis humor. 

Mindhunter

Eind jaren zeventig besluiten twee agenten werk te maken van seriemoordenaars. Holden Ford en Bill Tench proberen in het brein van meervoudige moordenaars te kruipen om zo hun beweegredenen te ontdekken. Mindhunter combineert echte geschiedenis, personen en misdrijven met fictie en dat levert een interessante maar ook superspannende serie op, zonder dat er bloed wordt vergoten. De interviews die Ford in de gevangenis houdt met seriemoordenaars zijn bloedstollend. Helaas bleef het bij twee seizoenen omdat maker David Fincher het druk kreeg met andere zaken. Wij hopen nog steeds op een afsluitend derde seizoen. 

Clickbait

De vriendelijke fysiotherapeut Nick Brewer (Adrien Grenier) komt terecht in een situatie die je je ergste vijand nog niet zou gunnen. Hij wordt ontvoerd, mishandeld en om het nog erger te maken plaatst zijn ontvoerder een video online van de gevangen Nick, met de belofte hem te vermoorden zodra de video vijf miljoen keer is bekeken. De vraag is natuurlijk wat Nick op zijn geweten heeft en of hij inderdaad zo'n rotzak is als de ontvoerder beweert. Wie is die ontvoerder eigenlijk? En zijn mensen zo bruut dat ze de video expres gaan liken, wetende wat de gevolgen zijn? Clickbait houdt je acht afleveringen lang op het puntje van je stoel. 

Unbelievable

Weinig series zullen je tegelijkertijd zo verdrietig en zo boos maken maken als Unbelievable. Deze miniserie is gebaseerd op een krantenartikel en een boek over een serie verkrachtingszaken die door de Amerikaanse politie totaal verkeerd werd aangepakt. Als probleemtiener Marie Adler (Kaitlyn Dever) aangifte doet van verkrachting, vinden de agenten haar verhaal niet geloofwaardig. Drie jaar later stuit rechercheur Karen Duvall (Merritt Weaver) op een verkrachtingszaak die overeenkomsten heeft met die van Marie. Samen met collega Grace Rasmussen (Toni Collette) ontdekt ze dat er een seriemoordenaar actief is.

The Bodyguard

Bingewatchen werd zo'n beetje uitgevonden voor deze serie met Richard Madden als ex-militair David Budd. Hij weet een aanslag op een trein te verijdelen en krijgt als promotie een baantje als lijfwacht van de Britse minister van Binnenlandse zaken. En dat raakt David betrokken bij de ene intrige na de andere. Bovendien overtreedt hij de eerste regel van een lijfwacht: wordt niet verliefd op degene die je moet beschermen. 

Behind Her Eyes

Deze Britse serie begint een tikkeltje saai. Maar blijf kijken en je wordt rijkelijk beloond. Alleenstaande moeder Louise  raakt op een avondje uit aan de praat met een aantrekkelijke man. De avond eindigt met een zoen. Niks aan de hand zou je zeggen, ware het niet dat Louise de volgende dag ontdekt dat diezelfde aantrekkelijke man haar nieuwe baas is. Louise maakt ook al snel kennis met Adele, de vrouw van David en het klikt ook nog tussen de twee. Zo raakt Louise verzeild in een affaire met David en een vriendschap met Adele. En daarna wordt alles heel raar. Maar dat is best lekker. En spannend. 

Ratched

Sarah Paulson speelt het titelpersonage in de serie: Nurse Mildred Ratched. Zoals we weten uit het boek én de film One Flew Over the Cuckoo's Nest een compleet geschifte en doorgedraaide verpleegster die een psychiatrisch ziekenhuis met haar slinkse streken behoorlijk op zijn kop zet. Ze deinst nergens voor terug om haar zin te krijgen en wraak nemen betekent in haar woordenboek vooral enorm veel gruwelijk bloedvergieten met de dood tot gevolg. Dat is al goed genoeg, maar de serie ziet er ook nog eens uit om door een ringetje te halen. 

Fauda

'Fauda' is het Arabische woord voor chaos; het soort chaos dat ontstaat als de altijd gespannen situatie in de Palestijnse gebieden omslaat in geweld. Het Israëlische antiterreurteam dat centraal staat in de serie probeert te voorkomen dat het zover komt. Ze schakelen militante Palestijnse kopstukken uit om hun terreuracties te verstoren. Hoofd van de afdeling is Doron Kavillio. Hij was met pensioen, maar als een gevaarlijke dood gewaande terrorist nog steeds in leven blijkt te zijn, moet hij weer in actie komen. Dit is een serie bomvol actie waarbij je blij mag zijn als je op het eind nog al je nagels hebt.

The Valhalla Murders

In dit rijtje mag een serie uit het hoge Noorden niet ontbreken. Het IJslandse The Valhalla Murders is misschien wel een van de spannendste Nordic Noirs ooit gemaakt. Een verhaal vol moord en doodslag en nog losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal ook. Kata werkt voor de politie van Reykjavik en moet een stel moorden onderzoeken die te maken hebben met het voormalige jongensinternaat Valhalla. Ze krijgt hulp van politieman Arnar.

Zet The Valhalla Murders op je kijklijst

Clickbait

Drama | serie | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Mindhunter

Misdaad | serie | 2017

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie