Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De 5 spannendste series op Netflix

Series | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Zit je in een sleur? Laat Netflix je er dan uit helpen met deze 5 spannende series waarbij je gegarandeerd op het puntje van je stoel zit.

Bodyguard

Bingewatchen werd zo'n beetje uitgevonden voor deze serie met Richard Madden als ex-militair David Budd. Hij weet een aanslag op een trein te verijdelen en krijgt als promotie een baantje als lijfwacht van de Britse minister van Binnenlandse zaken. En dat raakt David betrokken bij de ene intrige na de andere. Bovendien overtreedt hij de eerste regel van een lijfwacht: wordt niet verliefd op degene die je moet beschermen. 

Zet Bodyguard op je kijklijst

Behind Her Eyes

Deze Britse serie begint een tikkeltje saai. Maar blijf kijken en je wordt rijkelijk beloond. Alleenstaande moeder Louise  raakt op een avondje uit aan de praat met een aantrekkelijke man. De avond eindigt met een zoen. Niks aan de hand zou je zeggen, ware het niet dat Louise de volgende dag ontdekt dat diezelfde aantrekkelijke man haar nieuwe baas is. Louise maakt ook al snel kennis met Adele, de vrouw van David en het klikt ook nog tussen de twee. Zo raakt Louise verzeild in een affaire met David en een vriendschap met Adele. En daarna wordt alles heel raar. Maar dat is best lekker. En spannend. 

Zet Behind Her Eyes op je kijklijst

Ratched

Sarah Paulson speelt het titelpersonage in de serie: Nurse Mildred Ratched. Zoals we weten uit het boek én de film One Flew Over the Cuckoo's Nest een compleet geschifte en doorgedraaide verpleegster die een psychiatrisch ziekenhuis met haar slinkse streken behoorlijk op zijn kop zet. Ze deinst nergens voor terug om haar zin te krijgen en wraak nemen betekent in haar woordenboek vooral enorm veel gruwelijk bloedvergieten met de dood tot gevolg. Dat is al goed genoeg, maar de serie ziet er ook nog eens uit om door een ringetje te halen. 

Zet Ratched op je kijklijst

Fauda

'Fauda' is het Arabische woord voor chaos; het soort chaos dat ontstaat als de altijd gespannen situatie in de Palestijnse gebieden omslaat in geweld. Het Israëlische antiterreurteam dat centraal staat in de serie probeert te voorkomen dat het zover komt. Ze schakelen militante Palestijnse kopstukken uit om hun terreuracties te verstoren. Hoofd van de afdeling is Doron Kavillio. Hij was met pensioen, maar als een gevaarlijke dood gewaande terrorist nog steeds in leven blijkt te zijn, moet hij weer in actie komen. Dit is een serie bomvol actie waarbij je blij mag zijn als je op het eind nog al je nagels hebt.

Zet Fauda op je kijklijst

The Valhalla Murders

In dit rijtje mag een serie uit het hoge Noorden niet ontbreken. Het IJslandse The Valhalla Murders is misschien wel een van de spannendste Nordic Noirs ooit gemaakt. Een verhaal vol moord en doodslag en nog losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal ook. Kata werkt voor de politie van Reykjavik en moet een stel moorden onderzoeken die te maken hebben met het voormalige jongensinternaat Valhalla. Ze krijgt hulp van politieman Arnar.

Zet The Valhalla Murders op je kijklijst