Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

5 series die lijken op Squid Game

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De wereld is in de ban van de serie Squid Game waarin sadistische spelletjes, overleven en de normen en waarden van mensen een hoofdrol spelen. Wij zochten vijf series met dezelfde ingrediënten. 

Snowpiercer

Snowpiercer speelt zich af in een rijdende trein die rondjes rijdt om de aarde omdat de aarde zelf onleefbaar is geworden. Aan boord van de trein heerst een klassenstrijd tussen de rijke machthebbers en uitgebuite arbeiders. Net zoals in Squid Game dus. En er wordt flink wat gevochten. 

Zet Snowpiercer op je kijklijst

 

Alice in Borderland

Deze Japanse serie speelt zich af in een verlaten Tokio en heeft veel gemeen met Squid Game. De werkloze gameverslaafde Arisu en zijn twee beste vrienden ontdekken al snel dat ze dodelijk spelletjes moeten zien te overleven terwijl ze naar een uitgang zoeken. Dat klinkt inderdaad heel bekend. 

Zet Alice in Borderland op je kijklijst

3%

De Braziliaanse serie 3% speelt zich af in een toekomst waarin het grootste deel van de bevolking in armoede leeft op de plek die de Inland heet. De rest woont in een paradijs genaamd Offshore. De enige manier voor mensen om in het paradijs te komen is een spel waaraan 20-jarigen mogen meedoen. Slechts 3% van de deelnemers slaagt. Extra voordeel: er zijn al 4 seizoenen van 3% dus je bent voorlopig wel zoet. 

Zet 3% op je kijklijst

Sweet Home

Een stel mensen zit opgesloten in een gebouw en moet bloeddorstige monsters zien te overleven. Sweet Home is ook Koreaans, er vloeit een hoop bloed en overleven is lastig. Het leuke is dat er ook een heel aantal kleine verhalen van de bewoners spelen. 

Re:Mind

Japanse serie waarin een aantal tienermeisjes wakker wordt aan een eettafel. Dat klinkt leuker dan het is, want er zitten zakken om hun hoofd gebonden en hun voeten zitten vastgeklonken aan de vloer. Ze ontdekken al snel dat ze straf hebben omdat ze nogal onaardig geweest zijn tegen iemand. Maar wie? En hoe komen ze er weer uit?

 

Squid Game

Actie | serie | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Alice in Borderland

Fantasy | serie | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie