Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Nieuwe serie van de makers van Dark komt naar Netflix: 1899

Series | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Rasmus Voss
©
Foto: Rasmus Voss

Ook de nieuwe serie van de Duitse makers van Dark belooft weer lekker duister te worden. 1899 is een ambitieus project waarvoor een nieuwe studio werd gebouwd. De eerste foto's tonen de enorme internationale cast.

Eind 19de eeuw is een migrantenschip vanuit Europa op weg naar New York. De opvarenden zijn afkomstig uit tal van landen en hopen op een betere toekomst in de Nieuwe Wereld. Onderweg belanden ze echter in een duister mysterie. Op volle zee ontdekken ze een ander schip, dat maanden geleden is verdwenen. Wat ze op boord aantreffen verandert hun reis in een nachtmerrie.

Succes met Dark

Dat belooft dus nogal wat. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen, want met hun vorige project Dark maakten showrunners Jantje Friese en Baran bo Odar een van de succesvolste Europese Netflix-producties. Ondanks het ingewikkelde verhaal en de Duitse spraak werd Dark een wereldwijd succes: negen van de tien kijkers kwamen van buiten Duitsland. De serie kreeg drie seizoenen.

Internationale cast

Met een twintigtal hoofdpersonages hebben Friese en Odar alle mogelijkheden om ook de acht afleveringen van 1899 lekker complex te maken. Bovendien spreken alle personages hun eigen taal, dus de ondertiteling heb je dit keer echt wel nodig.

Teaser

Ben je nieuwsgierig geworden naar 1899? De teaser staat op YouTube, maar geeft nog niet veel prijs. Ook over de premièredatum laat Netflix nog niets los. Natuurlijk houden wij je op de hoogte zodra er meer bekend wordt.