Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

9 series op Netflix die op Queen of the South lijken

Series | 8 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Deze week werd bekend dat het vijfde seizoen van Queen of the South meteen het laatste seizoen wordt. En daarmee komt de heerschappij van drugs kingpin Teresa Mendoza tot een einde.

Lees ook: Waarom komt er geen nieuw seizoen van Queen of the South?

Wij zochten 9 series uit die het checken waard zijn. Ze gaan over drugs, misdaad of sterke vrouwen en soms zelfs alle drie tegelijk.

9. House of cards

Claire Underwood (Robin Wright) is het prototype van sterke vrouw. Alleen eentje die over lijken gaat. Eerst lijkt ze haar man Frank vooral bij te willen staan, maar eigenlijk wil ze gewoon zelf alle macht. Let ook op haar kleding, want die is altijd fantastisch. 

 

8. Ingobernable

Wanneer de Mexicaanse president Diego Nava wordt vermoord is zijn echtgenote Emilia Urquiza de hoofdverdachte. Maar ze is onschuldig en probeert uit alle macht haar naam te zuiveren. 


7. Queen Sono

De eerste Afrikaanse Netflixserie gaat over Queen Sono die spionne wordt na de moord op haar moeder. Veel spektakel en stuntwerk met bovendien veel mooie plaatjes van Afrika.


6. Once upon a time

Emma Swan, is de dochter van Sneeuwwitje en Prince Charming’s daughter. En zo zit deze serie vol met sprookjesfiguren die Emma moet beschermen tegen de boze Koningin. 


5. Wynonna Earp

De achterkleindochter van revolverheld Wyatt Earp moet demonische geesten uit het Wilde Westen een kopje kleiner maken. En dat doet ze met the Peacemaker, een revolver die ook werd gebruikt door overgrootvader Wyatt. 


4. Narcos

Als je zin hebt in meer drugs hebt na Queen of the South, dan zit je sowieso goed bij Narcos. De eerste twee seizoenen van de serie gaan over Pablo Escobar -de grootste drugsbaron uit de geschiedenis- en de mannen die hem proberen op te pakken. Echt gebeurd dus. 


3. Bad blood

Deze Canadese misdaadserie gaat over de (echt bestaande) maffiafamilie Rizzuto familie die jarenlang de drugshandel in Montreal in handen had. Hoofd van de hele operatie is Vito Rizzuto die een enorme drugssmokkeloperatie vanuit de haven runt. Maar wanneer Vito wordt uitgeleverd aan de VS voor een drievoudige moord uit de jaren tachtig op de New Yorkse Bonanno-maffiafamilie, neemt zijn rechterhand, Declan Gardiner (Kim Coates) de boel over.


2. Penoza: The final chapter

De serie Penoza was zo'n succes dat er ook nog een film kwam. Hierin blijkt Carmen in ondergedoken te zitten in Canada waar ze werkt als serveerster. Alleen haar moeder Fiep weet dat ze nog leeft. Maar we weten allemaal: waar Carmen is, blijft het niet rustig.


1. La reina del sur

Queen of the South is gebaseerd op de Spaanse serie La reina del sur dat veel dichter bij het boek van Arturo Pérez-Reverte blijft, waarop beide series zijn gebaseerd. Hoofdpersoon is ook in deze serie Teresa Mendoza, een jonge, Mexicaanse vrouw die zich opwerkt tot machtige, Zuid-Spaanse drugssmokkelaar. 

 

Lees ook: Alles wat we weten over het slotseizoen van Queen of the South

Queen of the south

Actie | serie | 2017

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie