Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

10 series op Netflix voor het ultieme vakantiegevoel (we mogen bijna weer)

Series | 8 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In het echt komen we nergens maar via de televisie kunnen we op de hele wereld komen. In Parijs, Zuid-Korea, Birmingham en op Ibiza. Verlekker je met 1 knop op de afstandbediening aan de meest exotische locaties.

Emily in Paris

Parijs zag er zelden beter uit dan in de serie Emily in Paris. Vooral als je zelf in een lockdown zit. Thuis op de bank. In Emily in Paris zagen we alles wat prachtig was aan de Franse hoofdstad. Er werd gefilmd op de Place de l'Estrapade in het 5de arrondissement, de Jardin du Luxembourg, Le Grand Véfour op rue du Beaujolais de Pont Alexandre III. 

Zet Emily in Paris op je kijklijst

Outlander

Deze populaire over verpleegster Claire die terug gaat in de tijd, zorgde ervoor dat massa's mensen afreisden naar Schotland, op zoek naar de mooie, ruige Schotse natuur met de groene heuvels, waanzinnige kastelen en rijke bossen. Er werden zelfs speciale Outlander-reizen in het leven geroepen die je meenemen naar plekken als Loch Katrine of Glen Coe in de Highlands. 

Zet Outlander op je kijklijst

Peaky Blinders

Birmingham is de tweede stad van Engeland en het decor van de misdaadserie Peaky blinders. Veel werd gefilmd in The Black Country Living Museum in Dudley in de West Midlands een openlucht museum met gerenoveerde industriële gebouwen. De scènes op Watery Lane, waar de Shelby's vandaan komen zijn gefilmd in Liverpool. Maar als je door Birmingham zou kunnen lopen, zul je veel Peaky blinders-herkenningsmomenten hebben. 

Zet Peaky blinders op je kijklijst

Game of Thrones

Game of thrones filmde veel in Noord-Ierland waar ze nog genoeg ruimte hebben om een magische wereld voor draken en zombies konden maken. Toch was het vooral Kroatië dat te maken kreeg met GoT-toerisme. Met name Dubrovnik, dat dienst deed als King's Landing werd overspoeld met toeristen. Het is dan ook een waanzinnige plek. 

Zet Game of thrones op je kijklijst 

White lines

Feesten!! Waar kun je dat beter doen dan op Ibiza? Nergens toch zeker! Dat beeld werd versterkt door de serie White lines waarin Ibiza er bijzonder aantrekkelijk uitzag. Niet alleen doordat je er tot in de vroege uurtjes in een club kan staan maar ook omdat het Spaanse eiland prachtige natuur en kilometers wit strand heeft. 

Zet White lines op je kijklijst

Top of the lake

De donkere dramaserie met Elisabeth Moss in de hoofdrol werd voornamelijk gefilmd in Queenstown op het zuidereiland van Nieuw Zeeland. En ook daar is het prachtig met de bergen, valleien en bossen. Maar het zijn de meren die de show stelen en dan vooral het wonderschone, sprookjesachtige Moke Lake. 

Zet Top of the lake op je kijklijst

Sherlock 

Wie is er Britser dan Sherlock Holmes? Niemand natuurlijk. En Sherlock Holmes staat ook voor Londen, een plek waar we vanuit Nederland in een uurtje naartoe vliegen. Als dat zou mogen tenminste. In de serie Sherlock zien we wat we allemaal missen. Veel van de opnamen werden gemaakt in Cardiff in Wales, maar er is ook genoeg Londen te zien. North Gower Street in Londen fungeert bijvoorbeeld als het woonhuis van Holmes op Baker Street 221B. 

Zet Sherlock op je kijklijst

Sense8

Sense8 is science fiction-serie die acht vreemden met superkrachten volgt. Alle acht komen ze uit verschillende delen van de wereld. En zo zien we Mexico City, Berlijn, Amsterdam, Chicago, Malta, Brazilië, IJsland, Londen en nog veel meer voorbij komen. De hele wereld rond in 1 serie. Ideaal! 

Zet Sense8 op je kijklijst

Outer banks

Voel je meer voor een tripje naar het zuidelijke, zwoele deel van de Verenigde Staten, dan zit je gebakken met Outer banks dat werd gefilmd in Charleston. De meest vaarscènes werden gefilmd op Shem Creek, waar ze naar eigen zeggen de beste zonsondergangen ter wereld hebben. Je kunt er ook een kajak-tour boeken, dobberen op een paddle-board of avondeten naast de pittoreske beek bij Tavern & Table terwijl je dolfijnen achter garnalenboten ziet zwemmen. Ja, dat willen we! 

Zet Outer banks op je kijklijst

Toy Boy

Het waren vooral de strippers en hun sixpacks die de aandacht trokken in de dramaserie Toy boy, maar Marbella zelf mocht er ook best zijn. Toy boy werd in zijn geheel opgenomen in de chique Spaanse badplaats en op andere plekken op Malaga zoals Fuengirola, Malaga City, Torremolinos, Mijas, Estepona en Melilla. 

Zet Toy boy op je kijklijst

Crash landing on you 

De succesvolle Koreaanse serie Crash landing on you neemt ons mee naar Korea en naar Zwitserland. In de serie landt de Zuid-Koreaanse miljonairsdochter Yoon Se-ri met haar paraglide in de militaire zone tussen Noord en Zuid-Korea waar ze wordt gevonden door een knappe Noord-Koreaanse soldaat. Maar genoeg over het verhaal, we kijken natuurlijk vanwege de mooie locaties. Hallasan National Park in Zuid-Korea bijvoorbeeld en de Hantan River Sky Bridge. Maar we komen ook terecht op prachtige plekken in Zwitserland! 

Zet Crash landing on you op je kijklijst