Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

10 Netflix-films en series die op Peaky Blinders lijken

Series | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Onlangs kwam het schokkende nieuws dat Peaky blinders na zes seizoenen stopt. Geen nood, wij vonden 10 series en films die net zo ruig en stijlvol zijn als de Britse misdaadserie.

10. Cardboard gangsters

Jason is een parttime dj in het noorden van Dublin. Hij en al zijn werkloze vrienden dromen van een muziekcarrière. Om aan geld te komen plannen ze een overval op een drankwinkel om daarvan heroïne te kopen dat dan weer op straat te verkopen. Maar daar is de plaatselijke drugsdealer dan weer niet zo blij mee. En dan heeft Jason ook nog een affaire met diens vrouw. Lekker hard met een beetje humor. 

Zet Cardboard gangsters op je kijklijst

9. Dogs of Berlin

In Duitsland maken ze af en toe ook best een goede misdaadserie en Dogs of Berlin is er zo eentje. Rechercheurs Kurt Grimmer en Erol Birkan onderzoeken de moord op de voetballer Orkan Erdem en krijgen te maken met neo-nazi's, maffia uit verschillende landen, Turkse nationalisten en hooligans. 

Zet Dogs of Berlin op je kijklijst

8. Hache

Hache speelt zich dan wel niet af in het vooroorlogse Birmingham maar in het Barcelona van de jaren zestig, maar verder valt er veel te genieten van deze Spaanse serie over prostituee Helena (Adriana Ugarte) die een baantje krijgt bij drugsbaron Malpica (Javier Rey). Helena heeft talent en wordt een belangrijke speler in de heroïnehandel dat zij de de touwtjes in handen heeft. Seizoen 2 van Hache staat vanaf 5 februari op Netflix. 

Zet Hache op je kijklijst

7. Suburra

Het Italiaanse antwoord op Narcos waarin het niet gaat om drugs maar om een stuk land in Rome. We zien georganiseerde misdaad, corrupte politici en zelfs de werknemers van het Vaticaan hebben hier geen schone handen. Deze serie is een prequel van de film uit 2015.

Zet Suburra op je kijklijst

6. Frontier

De altijd goede Jason Momoa speelt de hoofdrol in deze serie over de bonthandel in de achttiende eeuw in Canada. Verschillende groepen proberen de macht te krijgen over deze lucratieve handel. Het wordt al met al een bloederige boel. 

5. The Frankenstein Chronicles

We zijn in het Londen van 1827 en rechercheur John Marlott (Sean Bean) moet een vreemde zaak oplossen. Er is een lichaam aangespoeld dat bestaat uit de lichamen van acht vermoorde kinderen. En dan denkt Marlott ook nog dat hij het lichaam ziet bewegen. 

Zet The Frankenstein Chronicles op je kijklijst

4. De bende van Jan de Lichte

We gaan in dit lijstje bijna heel Europa af en zijn nu in België beland met het hele aardige De bende van Jan de Lichte. Aan het begin van de achttiende eeuw werden de Vlamingen onderdrukt door tiran Jean-Joseph Coffijn. Jan de Lichte besluit orde op zaken te stellen en een einde te maken aan de ongelijkheid tussen arm en rijk. Hij steelt -net als Robin Hood- van de rijken en geeft aan de armen. 

Zet De bende van Jan de Lichte op je kijklijst

3. In the heart of the sea (2015)

Natuurlijk hoort in dit lijstje ook een titel met Peaky blinders-hoofdrolspeler Cillian Murphy. Owen Chase en Kapitein George Pollard gaan met het schip Essex op zoek naar walvisolie, maar de reis verloopt allesbeshalve voorspoedig en dan worden ze ook nog aangevallen door een enorme walvis. Ook Chris Hemsworth en Tom Holland doen mee en Ron Howard regisseerde de film. 

Zet In the heart of the sea op je kijklijst

2. Once upon a time in London

We zijn eindelijk terug in de jaren dertig in Engeland, maar ditmaal in Londen waar de misdaad ook welig tierde. Vooral dankzij maffiabazen Jack “Spot” Comer (Terry Stone) en Billy Hill (Leo Gregory) die beiden echt hebben bestaan. Once upon a time in London is hard en bloederig en zit vol met rokerige nachtclubs. Wel jammer dat je af en toe kunt zien dat het budget niet al te groot was 

Zet Once upon a time in London op je kijklijst

 

1. Top Boy Summerhouse & Top Boy

Top Boy summerhouse en het vervolg dat simpelweg Top boy heet spelen zich af in het ruige Oost-Londen waar drugsbendes de dienst uitmaken. De bazen moeten voortdurend op hun hoede zijn, want voor ze het weten worden ze een kopje kleiner gemaakt. Heb je deze serie nog niet gezien? Dan moet ie zeker op je kijklijst, zo goed is ie. 
 
 
 
 

Peaky Blinders

drama | serie | 2014

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie