Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De 10 leukste series op Netflix gebaseerd op boeken

Series | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Heel wat geweldige series op Netflix zijn gebaseerd op boeken. Wij zetten de 10 allerleukste voor je op een rijtje. En als je de serie al hebt gezien, kun je natuurlijk altijd het boek nog lezen. 

10. The Stranger

Netflix is in rap tempo bezig alle boeken van de Canadese schrijver Harlan Coben te verfilmen. The Stranger is tot nu toe misschien wel de beste gelukte serie. Daarin heeft Adam Price een vrouw, twee zoons en een leuke baan. Wanneer alles goed gaat in een thrillerserie, dan is het natuurlijk wachten op ellende. En die komt er genoeg voor Adam. Hij wordt aangesproken door een vreemde vrouw die hem vertelt dat zijn echtgenote Corinne niet helemaal eerlijk is geweest. En dat is het begin van veel ellende. 

Zet The Stranger op je kijklijst

9. Firefly Lane

Kate en Tully zijn ondanks hun totaal verschillende levens, onafscheidelijk. We zien ze als tieners, daarna op de universiteit, tijdens hun eerste baantjes en als volwassen vrouwen die ook niet meer precies weten hoe het leven in elkaar zit. Firefly Lane is gebaseerd op het 550 bladzijden tellende boek van Kristin Hannah. Het tweede seizoen van de serie is onderweg. 

Zet Firefly Lane op je kijklijst

8. Shadow and Bone

Shadow and Bone is gebaseerd op de boekentrilogie Grishaverse van Leigh Bardugo en gaat over Alina Starkov (Jessie Mei Li), een soldaat met magische krachten die haar door oorlog verscheurde land moet redden van een grote dreiging: Shadow Fold, een bovennatuurlijke barrière. De serie volgt Alina wanneer ze wordt gerekruteerd door en getraind door Grisha, een elite-leger bestaande uit magische soldaten die vechten tegen vleesetende wezens die hun land Ravka regeren.

Zet Shadow and Bone op je kijklijst

7. Virgin River

Virgin River, gebaseerd op de boeken van Robyn Carr, is een romantisch drama. De serie is soap-achtig en heeft ook actie in huis. Alles in een dus! In het eerste seizoen vertrok Mel Monroe (Alexandra Breckenridge) vanuit Los Angeles naar het piepkleine pittoreske Virgin River om aan haar pijnlijke verleden te ontsnappen en een nieuw leven te beginnen.

Zet Virgin River op je kijklijst

6. Outlander

Diana Gabaldon schreef 9 boeken over Jamie Fraser en Claire Beauchamp en daar zijn er nu zes van verfilmd. Outlander kan dus nog een paar seizoenen mee. Waarschijnlijk gaat dat ook gebeuren, want de reeks is ongelooflijk populair. 

Zet Outlander op je kijklijst

5. Bridgerton

We hebben pas een seizoen achter de rug en als het goed is, komen er nog zeven Bridgerton-reeksen aan, net zoveel als er boeken bestaan over de familie Bridgerton. Ieder boek van Julia Quinn gaat over een van de acht Bridgerton-broers en zussen. In seizoen 1 was Daphne de hoofdpersoon, in het volgende staat broer Anthony centraal. 

Zet Bridgerton op je kijklijst

4. You 

Caroline Kepnes schreef het boek. Het is er maar eentje en You is inmiddels al aan zijn derde seizoen toe dus de makers hebben er zelf ook het een en ander bij verzonnen. In het boek verdwijnt Joe in de gevangenis voor alle moorden die hij pleegde, maar het is de vraag of dat ook in de serie zal gebeuren. Penn Badgley zei dat het waarschijnlijker is dat Joe wil ontdekken waarom hij een psychopaat is geworden. 

Zet You op je kijkijst

3. Unorthodox

Een relatief goedkope productie zonder grote sterren over een onderwerp dat lang niet iedereen zal aanspreken: het verstikkende leven in de Chassidisch-joodse gemeenschap in New York. Toch werd Unorthodox een enorme hit op Netflix. Unorthodox is gebaseerd op de memoires Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots van Deborah Feldman.

Zet Unorthodox op je kijklijst

2. Mindhunter

De geweldige serie Mindhunter gaat over FBI-agenten Holden Ford en zijn maatje Bill Tench die onvermoeibaar jagen op seriemoordenaars. Regisseur David Fincher is er nog steeds niet uit of er nu een derde seizoen gaat komen of niet. Auteur John Douglas schreef het boek waarop de serie is gebaseerd: Mindhunter: Inside the FBI's Elite Serial Crime Unit.

Zet Mindhunter op je kijklijst

1. The Queen's Gambit

De oogverblindende Any Taylor-Joy betovert iedereen als schaakwonder Beth Harmon en dan hebben we het over meer dan zestig miljoen mensen wereldwijd. Bovendien weet iedereen dankzij deze minserie nu dat schaken helemaal niet saai is. Voordat je het weet sta je op de bank te juichen omdat Beth een partijtje wint. Walter Tevis schreef het gelijknamige boek in 1983. 

Zet The Queen's Gambit op je kijklijst

Unorthodox

Drama | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie