Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De 10 leukste comedyseries op Netflix

Series | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Valt er nog wat te lachen in deze tijden? Jawel hoor, als je een abonnement op Netflix hebt, kun je je onderdompelen in deze series en je een kriek lachen. Dit zijn de leukste comedyseries op Netflix.

10. Haters back off

De Amerikaanse Miranda Sings (gespeeld door comedienne Colleen Ballinger) kan niet zo heel veel, maar is er zelf van overtuigd dat ze kan zingen, dansen en acteren als de beste. Ze begint vanzelfsprekend een YouTube-kanaal om haar talenten aan iedereen te laten zien en beroemd te worden. Haar moeder Bethany staat 100% achter haar en oom Jim is haar grootste fan.

Zet Haters back off op je kijklijst

9. The Windsors

Dat is nog eens andere koek dan The crown. The Windsors is een satirische soap met de leden van de Britse koninklijke familie in de hoofdrol. De verhaallijnen zijn compleet krankjorum. Zo heeft prins Charles een identieke tweelingbroer die op zolder wordt ontdekt, Pippa Middleton is zo jaloers op Megan Markle dat ze haar probeert te vergiftigen voor de bruiloft met Harry en William heeft zo geen zin meer in het koningschap dat hij een referendum uitroep voor afschaffing van het koningshuis. En de sterren van de show zijn prinsessen Eugenie en Beatrice. Naar verluidt kunnen sommige leden van het koningshuis de serie zelf ook wel waarderen. 

Zet The Windsors op je kijklijst

8. Cuckoo

Nog een Britse comedyserie. Cuckoo is vrij onbekend maar wel de moeite waard. De serie gaat over medicijnenstudente Rachel die de liefde van haar leven in Thailand opduikt wanneer ze een jaartje vrij van school neemt. Tot grote schrik van haar ouders komt ze getrouwd terug. Rachel heeft 'ja' gezegd tegen een Amerikaanse hippie die de boel behoorlijk opschudt. 

Zet Cuckoo op je kijklijst

7. Arrested development

De familie Bluth is oneindig rijk. Helaas blijkt op het afscheidsfeestje van oprichter George Bluth sr. (Jeffrey Tambor) dat hij de boel heeft geflest. Bluth sr. gaat dan ook het gevang in. Zoon Michael (Jason Bateman) is de enige normale in de familie (al heeft hij een zoon die George Michael heet) en hij verwachtte de leiding te krijgen over het familiebedrijf. In plaats daarvan krijgt zijn gekke moeder Lucille de leiding. En dat is al tezamen heel grappig. 

Zet Arrested development op je kijklijst

6. Grace and Frankie

De snobistische Grace (Jane Fonda) en de oude hippie Frankie (Lily Tomlin) worden gedwongen samen te wonen wanneer hun echtgenoten (Martin Sheen and Sam Waterston) een liefdesaffaire blijken te hebben en gaan trouwen. Dat valt in het begin niet mee, maar de twee worden tegen de verwachtingen in beste vriendinnen. Is Grace and Frankie een van de beste comedyseries ooit? Nee. Maar de serie is zo leuk, charmant, verrukkelijk en hoopvol dat ie meer dan de moeite waard is. Alleen al het feit dat hoofdrolspeelsters Jane Fonda en Lily Tomlin tegen de tachtig waren toen ze begonnen met deze serie is al geweldig. Je leven is niet voorbij als je 80 bent. Dat bewijzen deze twee.    

Zet Grace and Frankie op je kijklijst

5. The good place

Kristen Bell is Eleanor, een vervelende, egoïstische dertiger die na een vreselijk ongeluk per ongeluk in de hemel terechtkomt. Eenmaal daar liegt Eleanor tegen iedereen dat ze een advocaat was die levens redde en arme Afrikaanse kindjes te eten gaf. Ze moet wel liegen want blijkbaar waren zelfs Mozart, Picasso en Elvis niet goed genoeg voor The good place. Die zijn naar The bad place gestuurd. The good place is een zeer verrassende komedie die -net als je denkt dat je alles door hebt- de hele boel weer door de war gooit. 

Zet The good place op je kijklijst

4. Atypical

Sam Gardner (Keir Gilchrist) is een autistische jongen van 18 die altijd nogal beschermd is opgevoed. Maar Sam wil door met zijn leven en besluit dat hij wil daten. Hij heeft ook al iemand op het oog, zijn veel oudere therapeut Julia. Vader Doug en moeder Elsa hebben behalve met Sam, ook veel te stellen met hun huwelijk. Atypical is een hele lieve comedyserie waar je af en toe nog wat van opsteekt ook. 

Zet Atypical op je kijklijst

3. Southpark

Wat kun je nog zeggen over de legendarische serie Southpark? De serie met de brutale kinderen Cartman, Kenny, Stan and Kyle staat bekend om z'n donkere, brute humor en dat blijft leuk. Slecht 6 van de 23 seizoenen zijn trouwens maar op Netflix te vinden. 

Zet Southpark op je kijklijst

2. Friends

Hoe vaak je de afleveringen van Friends ook hebt gezien, ze vallen zelden tegen. De serie rond vrienden Joey, Chandler, Ross, Rachel, Monica en Phoebe is gewoon nog steeds heel erg goed. 

Zet Friends op je kijklijst

1. After life

Twee seizoenen telt de serie met Ricky Gervais inmiddels en hiermee bewees de komediant dat hij niet alleen mensen aan het lachen kan maken, maar ook aan het huilen. After life is grappig en ontroerend en dat is allesbehalve gemakkelijk. Ricky speelt weduwnaar Tony die zijn leven probeert op te bouwen na de dood van zijn vrouw. Vooral de scènes waarin Tony en zijn collega van het plaatselijke sufferdje op bezoek gaan bij plaatsgenoten die een 'goed' verhaal hebben, zijn heel erg leuk. 

Zet After life op je kijklijst

 

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

After Life

komedie | serie | 2019

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie