Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De 10 beste series op Videoland

Series | 27 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Videoland
©
Foto: Videoland

Weet je niet wat je op Videoland moet kijken? Omdat kiezen moeilijk is, hebben wij het zware werk al voor je gedaan. Met deze 10 series zit je altijd goed!

Mocro Maffia

Natuurlijk ontbreekt deze Nederlandse topserie niet in de top 10. Mocro Maffia is rauw, echt en uiterst gewelddadig. Hoofdpersonen Romano (Mandela Wee Wee), ‘de Paus’ (Achmed Akabi), ‘Potlood’  (Nasrdin Dchar) en Tatta (Robert de Hoog) zullen ook in seizoen 4 weer flink huishouden, maar voor het zover is, kun je jezelf helemaal verliezen in de eerste drie seizoenen. 

Zet Mocro Maffia op je kijklijst

The Handmaid's Tale

Misschien wel de beste serie van heel Videoland over een dystopische wereld waarin vrouwen worden gebruikt als babymachines door rijke, gelovige mensen. De hoofdrol is voor de geweldige Elisabeth Moss als Offred/June Osborne. Zij en andere vrouwen komen in verzet tegen het gewelddadige regime in Gilead. Een vijfde seizoen van The Handmaid's Tale is inmiddels in de maak. 

Zet The Handmaid's Tale op je kijklijst

The Good Fight

Begonnen als spin-off van The Good Wife, volgt de serie topadvocate Diane Lockhart (Christine Baranski) die zich aansluit bij een zwart advocatenkantoor. De personages zijn vaak absurd, de zaken die ze behandelen ook maar dat maakt The Good Wife juist zo leuk. Hoe langer de serie duurt, hoe woker het allemaal wordt, maar de serie houdt genoeg zelfspot om dat dragelijk te maken. 

Zet The Good Fight op je kijklijst

Killing Eve

MI5-agente agent Eve Polastri (Sandra Oh) moet de ongrijpbare huurmoordenaar Villanelle (Jodie Comer) zien te vangen en dat valt niet mee, want Eve heeft helemaal geen ervaring als spion. Killing Eve is spannend en grappig tegelijk, een combinatie die je niet vaak tegenkomt. Bovendien heeft Villanelle een hele goede kledingsmaak, de serie is dus nog stijlvol ook en ideaal bingewatch-materiaal. Er staan drie seizoenen op Videoland. 

Zet Killing Eve op je kijklijst

For Life

Een advocatenserie maar dan eentje zoals je die niet eerder zag. For Life is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Isaac Wright Jr die in 1991 een levenslange gevangenisstraf kreeg omdat hij een drugsbaas zou zijn. Dat was ie niet en in 1997 werd Isaac vrijgesproken. Maar de Amerikaan besteedde zijn tijd in de gevangenis goed door een studie rechten te doen en uiteindelijk zijn eigen onschuld te bewijzen. In de serie zit heet hij Aaron Wallace, zit hij nog in de gevangenis en werkt hij tegelijkertijd als advocaat.

Zet For Life op je kijklijst

The Bold Type

Heerlijke serie over de onverwoestbare vriendschap tussen Jane Sloan, Kat Edison en Sutton Brady die alle drie werken bij het vrouwenblad Scarlet in New York. Het drietal maakt carrière, wordt verliefd en leert zichzelf kennen, precies zoals dat gaat in het leven. Naarmate de serie vordert wordt het allemaal wat irritant politiek correct, maar er blijft nog genoeg te genieten. 

Zet The Bold Type op je kijklijst

Younger

Het uitgangspunt van de comedy Younger is natuurlijk fantastisch. De 40-jarige Liza wil na haar scheiding opnieuw aan het werk, maar ontdekt dat ze overal te oud wordt gevonden. En dus liegt ze wat jaren van haar leeftijd af. Liza begint een nieuw leven als 26-jarige en dat levert een baan, nieuwe vrienden en een knappe toy boy op. 

Zet Younger op je kijklijst

Lieve Mama

Helen (Rifka Lodeizen) schiet een inbreker neer en in plaats van de politie te bellen besluiten Helen en haar echtgenoot Werner (Guy Clemens) de dode crimineel in stukjes te zagen en in de vrieskist te bewaren. En dat kan natuurlijk niet goed aflopen. Spannende psychologische thriller waarbij je als kijker steeds op het verkeerde been wordt gezet. 

Zet Lieve Mama op je kijklijst

Dagboek van een Call Girl

Wat ons betreft onderschatte serie over Anna (Sanne Langelaar). Voor haar vrienden en familie is ze een braaf meisje met een goede baan, maar eigenlijk verdient ze haar geld als de sjieke call girl Jolie. En zo wordt je als kijker ingewijd in de wereld van het leven van een escort inclusief dure hotels, designerkleding en perverse seksuele voorkeuren van klanten. Hartstikke interessant. Maar helaas hield deze serie het maar 1 seizoen vol. 

Zet Dagboek van een call girl op je kijklijst

Top of the Lake

De 12-jarige zwangere Tui probeert zelfmoord te plegen in een ijskoud meer in Nieuw-Zeeland. Rechercheur Robin Griffin (Elisabeth Moss) wil het naadje van de kous weten, maar Tui is plots verdwenen. Dat is nog maar het begin van een serie vol mysteries en onverwachte plotwendingen. Top of the Lake is niet alleen ongelooflijk spannend, maar werd ook nog eens opgenomen in de ruige Nieuw-Zeelandse natuur. En dat levert prachtige plaatjes op. Vrolijk word je er niet van de serie, maar dat nemen we op de koop toe. 

Zet Top of the Lake op je kijklijst

Top of the lake

Drama | serie | 2017

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Lieve Mama

Horror | serie | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie