Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De 10 beste series op Star van Disney+ (mei 2021)

Series | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: FOX
©
Foto: FOX

Dankzij het kanaal Star kun je op Disney+ in een klap zo'n driehonderd series bekijken. Nieuwe titels, zoals Next, maar ook geweldige klassiekers en cultfavorieten als Buffy en Angel. Dit is een top 10 van de leukste series op Star.

Update: 11 mei 2021 - Door: Jorrit van Broekhoven

Lees ook:

De tien beste films op Star van Disney+

De tien beste moderne Disney-klassiekers op Disney+

Next

De invloedrijke CEO Paul LeBlanc maakt zich ernstig zorgen over onze groeiende afhankelijkheid van technologie en kunstmatige intelligentie. Als zijn AI-programma Next een weg weet te vinden naar het internet, is het hek van de dam. In deze nieuwe techno-thrillerserie wordt de hoofdrol gespeeld door John Slattery, die je kent als de totale baas Roger Sterling uit Mad Men.

Zet Next op je kijklijst

Buffy the Vampire Slayer

Buffy Summers is een onopvallende middelbare scholier die ineens hoort dat ze is uitverkoren tot vampierenslachter. Dat laat ze zich geen twee keer zeggen. Samen met vrienden Willow en Xander jaagt ze heel wat demonen en vampieren over de kling. De serie ziet er wat verouderd uit, maar waar hebben we het over, Buffy the Vampire Slayer is een klassieker! 

Zet Buffy the Vampire Slayer op je kijklijst

Angel

Wie 'Buffy' zegt, moet ook 'Angel' zeggen. Het populaire personage uit Buffy the Vampire Slayer kreeg een eigen serie die het maar liefst vijf seizoenen uithield. Dat zijn dus nog eens dik honderd afleveringen die je kunt doorbrengen in het 'Buffyverse'. De voormalige vampier Angel (David Boreanaz) heeft zijn leven gebeterd en werkt als privédetective in Los Angeles.

Zet Angel op je kijklijst

 

Terriers

Een van de best bewaarde geheimen van Star is deze komische detectiveserie waar de lamlendigheid vanaf straalt. Ex-politieagent Hank en voormalig crimineel Britt gaan samen aan de slag als privédetectives (zonder vergunning). Al snel zitten ze diep in een echte misdaadzaak en groeit het werk hen boven het hoofd. Helaas werd Terriers na een seizoen gecancelled.

 

Homeland

Alle acht seizoenen van Homeland vind je op Star. CIA-agente Carrie Matheson (Claire Danes) kampt met een bipolaire stoornis, die regelmatig opspeelt tijdens haar levensgevaarlijke missies. De strijd tegen terroristen voert haar naar alle uithoeken van de aardbol. Vooral de eerste twee seizoenen zijn waanzinnig spannend. Als je smulde van 24 (ook te zien op Star), moet je Homeland zeker proberen.

Zet Homeland op je kijklijst

Big Sky

Een gloednieuwe originele serie van Star waarin privédetectives Cassie Dewell (Kylie Bunbury) en Cody Hoyt (Ryan Phillippe) de ontvoering van twee meisjes op een afgelegen snelweg onderzoeken. Ze ontdekken dat er een seriemoordenaar aan het werk is. 

Zet Big Sky op je kijklijst

Modern family

Elf seizoenen duurde het succes van Modern Family, de comedyserie over drie gezinnen die allemaal familie van elkaar waren. Eeuwige favoriet was Phil Dunphy, de ietwat sukkelige, maar oh zo grappige makelaar/hobby-goochelaar met zijn onvergetelijke oneliners zoals deze: 'Dance until your feet hurt, sing until your lungs hurt, act until you're William Hurt'.

Zet Modern Family op je kijklijst

Firefly

Door de komst van Star kunnen we in Nederland eindelijk alle afleveringen zien van Firefly, de sf-western van Joss Whedon, bedenker van Buffy the Vampire Slayer. De serie draait om de bemanning van ruimteschip Serenity, die zich na een ruimteoorlog staande probeert te houden tussen de strijdende partijen. Toen de serie werd gecancelled leidde dat tot enorme ophef onder de fans. Met de film Serenity als zoethoudertje werd de onrust een beetje gesust.

Lost

Over het einde gaan we het maar niet hebben, maar de serie Lost begon als een geweldig mysterieus drama over de inzittenden van een vliegtuig dat was neergestort op een eiland. Dit was zo'n serie waar iedereen het over had, en die sindsdien talloze malen is geïmiteerd. 

Zet Lost op je kijklijst

The X-Files

Negen seizoenen lang zochten FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully als FBI-agenten naar de waarheid over buitenaards leven, vliegende schotels en wat al niet meer onder het motto: The truth is out there... En dat was soms grappig, soms ontroerend en soms doodeng. Later verschenen er nog twee seizoenen, die nog niet beschikbaar zijn op Star.

Zet The X-Files op je kijklijst

Lees ook:

De tien beste films op Star van Disney+

De tien beste moderne Disney-klassiekers op Disney+

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk hieronder een mooie selectie van recente films en series die je op Disney+ kunt vinden.