Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Niet voor bangeriken: 10 geweldige series over seriemoordenaars op Netflix

Series | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Seriemoordenaars zijn het ultieme voer voor nachtmerries en ze lenen zich als geen ander voor fascinerende verfilmingen Dit zijn de 10 beste series op Netflix met echte en fictieve seriemoordenaars in de hoofdrol.

10. The Confession Killer 

Dat Henry Lee Lucas een seriemoordenaar was, is zeker, maar wat we nooit zullen weten is hoeveel mensen hij van leven beroofde. Door veel te gretige rechercheurs bleef de Amerikaan maar bekennen, waaronder veel moorden die hij helemaal niet gepleegd kon hebben. De uiteindelijke teller stond op meer dan 350. Toen Lucas in 2001 stierf konden 'slechts' 3 moorden echt bewezen worden. 

Zet The Confession Killer op je kijklijst

9. Aquarius 

David Duchovny speelt rechercheur Sam Hodiak. Hij krijgt een telefoontje van zijn ex-vriendin die vertelt dat haar dochter al een paar dagen vermist is omdat ze wilde feesten met een stel hippies. En zo komt Sam op het spoor van Charles Manson en zijn moordzuchtige 'famiie'. Aquarius is een redelijk onbekende serie en dat is totaal onterecht. 

Zet Aquarius op je kijklijst

8. The Alienist 

In het New York van 1896 slaat een seriemoordenaar gruwelijk toe onder de straatkinderen van de stad. De eigenzinnige psychiater Laszlo Kreizler(Daniel Brühl) probeert de dader op te sporen. Hij krijgt hulp van zijn vriend en journalist John Moore (Luke Evans), en kort daarna wordt hun team versterkt met Sara Howard (Dakota Fanning), de eerste vrouw in het New Yorkse politiekorps, en de Joodse forensisch detectives Marcus en Lucius Isaacson (Douglas Smith en Matthew Shear). Vooral de excentrieke personages maken deze serie de moeite waard.

Zet The Alienist op je kijklijst

7. The Serpent 

De vrij onbekende seriemoordenaar Charles Sobhraj staat centraal in deze serie waarin een glansrol is weggelegd voor de Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg die er bijna in zijn eentje voor zorgde dat Sobhraj de bak indraaide voor de moord op een flink aantal backpackers in de jaren zeventig. Sobhraj is reuze-griezelig en de rol van zijn handlanger is heel interessant. 

Zet The Serpent op je kijklijst

 

6. Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez 

Van deze documentaire-reeks valt je mond regelmatig open. Aaron Hernandez was een geweldig American football-talent met een gouden carrière in het verschiet. Maar in plaats van te schitteren op het veld, vermoordde hij drie mensen. Deze film probeert in de geest te kruipen van Hernandez. Wat bezielde hem?

Zet Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez op je kijklijst

5. The Ripper 

Vrachtwagenchauffeur Peter William Sutcliffe vermoordde van 1977 tot 1981 dertien vrouwen in het noord-westen van Engeland. Dat is al erg genoeg, maar het optreden van de Britse politie is bijna net zo vreselijk. Alles wat er fout kan gaan, gaat ook fout. En dat maakte dat Sutcliffe jarenlang ongestoord zijn gang kon gaan. The Ripper heeft ook veel aandacht voor de slachtoffers en hun families en dat is mooi. 

Zet The Ripper op je kijklijst

4. You 

Het eerste seizoen van de serie You kreeg naast veel lof ook kritiek omdat het stalkers zou romantiseren. Maar hoofdrolspeler Joe (Penn Badgley) hield het niet bij stalken, hij sloeg ook flink aan het moorden. En daar ging hij in seizoen 2 voortvarend mee door. Joe is inmiddels een van de meest griezelige fictieve en interessante seriemoordenaars die we kennen. En hij is nog niet klaar. 

Zet You op je kijklijst

3. Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer 

De seriemoordenaar 'Night Stalker' terroriseerde in het midden van de jaren tachtig Los Angeles en San Francisco. In het holst van de nacht brak hij in bij slapende mensen om vervolgens op de meest gruwelijke manieren toe te slaan. Deze Richard Ramirez werd uiteindelijk gepakt, maar niet door geweldig politie-onderzoek. En zelfs na zijn arrestatie wist hij de gemoederen nog bezig te houden. 

Zet Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer op je kijklijst

2. American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace 

Ryan Murphy produceert aan de lopende band films en series voor Netflix en daar zit veel moois bij, maar American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace behoort tot zijn beste werk. Mode-ontwerper Gianni Versace kwam in 1997 aan zijn einde door seriemoordenaar Andrew Cunanan (Darren Criss). De moord op Versace werd vaker verfilmd, maar dat gebeurde nooit smakelijker en pakkender dan in deze serie. En Darren Criss zet een geweldige rol neer. 

Zet American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace op je kijklijst

1. Mindhunter 

De eerste persoon die Mindhunter geen fantastische serie vindt, moeten wij nog tegenkomen. FBI-agentenHolden Ford (Jonathan Groff) en Bill Tench (Holt McCallany) waren twee seizoenen lang een feest om naar te kijken. Om seriemoordenaars beter te begrijpen, reizen ze het land door om ongure types als Ed Kemper, David Berkowitz en Charles Manson te interviewen. En hoewel er maar weinig actie in Mindhunter zit, levert dat een zinderende serie op.

Zet Mindhunter op je kijklijst

 

American Crime Story

Drama | serie | 2016

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie